Twitter, haber uygulaması Brief’i satın aldı

Twitter, haber uygulaması Brief’i satın aldı

Popüler haber uygulaması Brief, Twitter tarafından satın alındığını ve anlaşmanın bir parçası olarak ay sonunda kapılarını kapatacağını duyurdu.

A+A-

Twitter haber uygulaması Brief’i satın alarak bünyesine kattı. Fakat Brief uygulaması 31 Temmuz itibariyle kapatılacak.

Donanımhaber'in haberine göre Brief’in kurucu ortakları Nick Hobbs ve Andrea Huey tarafından duyurulan açıklamada, ayrıntılara yer vermemekle beraber Twitter bünyesine katıldıklarına memnun olduklarını dile getirdiler. Yapılan açıklama şu şekilde;

‘’Brief’in Twitter’a katılacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz ! Ekibimiz her zaman Twitter’ın herkese açık sohbet geliştirme misyonundan ilham almıştır ve orada tanışacağımız nazik, harika insanlarla çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Birlikte, harika şeyler yapacağımızdan şüphemiz yok.’’

Ve yapılan duyuruya ek olarak, Brief uygulamasının 31 Temmuz’da kapanacağını ve aboneliklerin iptal edilerek geri ödemeler hakkında ek ayrıntılar sağlanacağı söylendi.

Brief kadrosu Twitter’a neler katacak ?

2020’de eski Google mühendisleri tarafından kurulan ve başlatılan Brief, aşırı bilgi yüklemesini azaltmayı ve doğruluk yerine katılımı ön planda tutan algoritmalarla mücadele etmeyi amaçlayan abonelik tabanlı bir haber özeti uygulamasıydı.

TechCrunch’ın bilgilerine göre, Brief ekibi Twitter’ın experience.org grubuna katılacak. Bunun yanı sıra Twitter Spaces ve Explore’da halka açık sohbetleri destekleyen projeler üzerinde çalışacaklar.

Twitter’ın Brief’in sosyal medya uygulamasını nasıl geliştireceğini tam olarak açıklamayı reddetmesine rağmen, Brief kurucularının uzmanlığı düşünüldüğünde kamuya açık konuşma ile ilgili projelerin geliştirilmesini hızlandırmak ve geliştirmek için bünyesine kattığını planladığı söyleniyor.