Twitter, OpenBack'i satın aldı

Twitter, OpenBack'i satın aldı

Twitter, Dublin merkezli mobil etkileşim platformu OpenBack'i satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın mali şartları açıklanmadı. OpenBack ekibi, Twitter'ın Bluebird ürün ekibine katılacak ve sosyal medya platformundaki bildirimleri geliştirmeye odaklanacak.

A+A-

Amerikan sosyal medya devi Twitter, mobil etkileşim platformu OpenBack’i satın aldı. 2015 yılında kurulan OpenBack, push bildirimlerinin cihaz tarafında kontrolü yoluyla uygulamaları daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçlayan bir platform.

Twitter, bu satın alma ile kullanıcıların deneyimini daha iyi kişiselleştirmenin yollarını aramaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Twitter, insanları doğru zamanda alakalı içerikle bağlayabilmesi için bildirim deneyimini geliştirmiş olacak.

Satın alımla ilgili finansal bilgi paylaşılmazken, Twitter Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jay Sullivan bir tweet'inde, “OpenBack ve yetenekli ekibinin Twitter'a katılması insanların gizliliğine öncelik verecek şekilde doğru bildirimleri doğru zamanda iletme yeteneğimizi geliştirmemize yardımcı olacak.” dedi.

 

OpenBack CEO'su David Shackleton ise Twitter’da yaptığı açıklamada, OpenBack'in amacının milyarlarca insan için yeni bir şekilde gerçekten önce kullanıcı push bildirimleri yapmak olduğunu ve Twitter ile çalışma fırsatının bu hedefi yerine getirdiğini söyledi.

Shackleton, “Twitter'ın dünya üzerindeki olumlu etkisiyle, Twitter ekibinin bir parçası olmaktan ve orada bildirimlerin geleceğini inşa etmeye devam etmekten büyük heyecan duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Twitter, kendi platformunu geliştirmek için son birkaç yılda bir dizi satın alma gerçekleştirdi. Twitter Aralık ayında, rakibi Slack'in beğenilerine karşı rekabet etmek ve insanları odaklamak için tasarlanmış iş odaklı bir mesajlaşma hizmet platformu olan Quill'i satın almıştı.

Şirket, önceden grup sohbet, mesajlaşma uygulama platformu Sphere’i, haber bülteni platformu olan Revue’yi ve Twitter Spaces’in temelini oluşturan Breaker’ı satın almıştı.

İlgili Haberler