Twitter reklam gelirlerinde düştü

Twitter reklam gelirlerinde düştü

New York Times haberine göre, Twitter'ın 1 Nisan'dan Mayıs'ın ilk haftasına kadar olan beş haftalık ABD reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 59 düşüşle 88 milyon dolar oldu.

A+A-

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'ın reklam işinin yükselişte olduğunu söyleyerek, “Neredeyse tüm reklam verenler geri döndü" diyerek, sosyal medya şirketinin yakında kârlı hale gelebileceğini de sözlerine ekledi. Ancak New York Times’ın şirket içi belgelere dayandırdığı haberine göre, Twitter'ın 1 Nisan'dan Mayıs'ın ilk haftasına kadar olan beş haftalık ABD reklam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 59 düşüşle 88 milyon dolar oldu.

Belgede, şirketin düzenli olarak ABD haftalık satış tahminlerinin altında kaldığı, bazen yüzde 30'a kadar düştüğü belirtildi. Belgelere ve yedi mevcut ve eski Twitter çalışanına göre, bu performansın yakın zamanda iyileşmesi pek olası değil.

Haberde, şirketin performansının yakın zamanda iyileşmesinin beklenmediği ve reklamverenlerin artan nefret söylemi ve pornografideki nedeniyle reklamları azaltabileceğine dair bir endişe var. Bir belgeye göre şirket, bu ay ABD reklam gelirinin bir yıl öncesine göre her hafta en az yüzde 56 düşeceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler