Twitter yüksek maliyetlerin altından kalkamadı, ofislerini kapatıyor

Twitter yüksek maliyetlerin altından kalkamadı, ofislerini kapatıyor

Elon Musk'ın satın alma kararı nedeniyle son haftalarda sıkça gündeme gelen Twitter, mali sorunlarla boğuşuyor. Maliyetleri kısmak isteyen şirket, çareyi bazı ofislerini kapatmakta buldu.

A+A-

Sosyal medya devi Twitter, maliyetleri kısmak adına bazı ofislerini kapatma kararı aldı. Şirket, konu hakkında e-mail yoluyla yaptığı açıklamada aralarında New York ve San Francisco’nun da bulunduğu bazı ofislerini kapatacağını duyurdu.

Açıklamada Sidney’deki ofisin kapatılacağı, sözleşme süresi dolunca Yeni Zelanda, Japonya, İspanya, Almanya ve Hollanda’da da bazı ofislerin kapatılmasının planlandığı belirtildi. E-mailde ayrıca işten çıkarma planlanmadığı ifade edildi.

Twitter yöneticilerinden Dalana Brand “Alınan karar, bu pazarlarda çalışmaya olan bağlılığımızı değiştirmeyecek. Bazı ofislerin kapatılması istihdamı etkilemeyecek, burada çalışanlar tam zamanlı olarak uzaktan çalışacaklar” değerlendirmesini yaptı.

Uzaktan çalışmanın kalıcı hale gelmesi, şirketin San Francisco ve New York gibi pahalı şehirlerde ofise ihtiyaç olup olmadığı konusunda soru işaretleri oluşturmuştu.

Yapılan bu değişiklik, şirketin maliyeti azaltma planının bir parçası. Twitter Mayıs ayında işe alımları durdurmuş, CEO Parag Agrawal bazı seyahatlerin kısıtlandığını duyurmuş ve çalışanlarına harcamalarında daha temkinli olma uyarısı yapmıştı.

İlgili Haberler