Twitter'da ücretli mavi tik dönemi resmen başladı

Twitter'da ücretli mavi tik dönemi resmen başladı

44 milyar dolar yatırımla Twitter'ı devralan Elon Musk, ücretli mavi tik dönemini başlattı. Mavi tik rozetinin de dahil olduğu Twitter Blue aboneliği neler sunuyor?

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda popüler sosyal medya platformu Twitter'ı satın alan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, aylık 7,99 dolar ödeyen herhangi bir Twitter kullanıcısının Mavi Tik doğrulama rozeti alabileceğini söylemişti. Bu konudaki sert eleştirilere rağmen kararından geri adım atmayan ünlü milyarder, yeni hizmeti kullanıma sunmaya başladı.

Ücretli Twitter Blue aboneliği neler sunuyor?

Musk'ın Twitter'ı devralınmasının hemen ardından gelen yeni değişiklik, şu anda ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'ta yer alan iOS kullanıcılarının hizmetine açıldı. Cumartesi günü yapılan açıklamada Twitter, premium "Twitter Blue" hizmetine "şimdi kaydolan" tüm kullanıcıların mavi tik alacağını söyledi.

iOS bildirimine göre mavi tik rozetinin de dahil olduğu Twitter Blue aboneliği kapsamında kullanıcılara "yüzde 50 daha az reklam görme'' fırsatı da sunulacak. Musk tarafından vaat edilen Twitter'da daha uzun videolar yayınlama ve kaliteli içerik için öncelik sıralaması" gibi özelliklerin ise ''yakında'' aboneliğe dahil edilmesi bekleniyor.

Twitter Blue'nun Türkiye’de ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor, ancak Türkiye pazarı için daha düşük abonelik ücretleri ile karşılaşabiliriz.

İlgili Haberler