UBER'den flaş Türkiye kararı, artık yok!

UBER'den flaş Türkiye kararı, artık yok!

UBER İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurma kararı aldı

A+A-

UBER, İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurma kararı aldı. Şirket Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul esnaf ve sanatkârları ile bir araya geldiği iftar programında Uber bizim hükümetimizde yok demiş ve şunları söylemişti.

"Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yok. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, döküldünüz sokaklara Uber de Uber diyorsunuz. Bunun için de Uber taksiciler kuruluşunun şahsa ben randevu vermedim, hala da vermiyorum. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir."

Uber şoförleri en son dün akşam AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ile görüşmüştü. 

UBER'den yapılan konu ile ilgili açıklama şöyle:

Tek bir tuşa basarak istediğiniz yere gitme fikriyle yola çıkan Uber, bugün dünyada 63 ülkede, 700'den fazla şehirde günde 15 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlayan global bir teknoloji platformu olmuştur.
 
Uber, 2014 yılı itibariyle İstanbul'da hizmet vermeye başlamış ve güvenli ulaşımın popüler seçeneği haline gelmiştir. Türkiye'de 4 milyondan fazla kullanıcı uygulamamızı indirmiş, 12,000 UberXL sürücü ortağı ile 6,000 şirket Uber sayesinde gelir elde etmiştir.
 
Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.
 
Uber olarak Türkiye'ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.
 
Bize güvenen tüm yolcularımıza ve her koşulda saygınlık ve profesyonellikleri ile örnek olan her bir UberXL sürücü iş ortağımıza çok teşekkür ediyoruz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.