UBS üçüncü çeyrekte kârını artırdı

UBS üçüncü çeyrekte kârını artırdı

UBS Group AG’nin kârında, varlık yönetim ücretlerinin yaklaşık üç yılın en güçlü artışını göstermesi ve firmanın şirket birleşme ve satın alma anlaşmalarındaki hızlı artışta Wall Street’teki rakiplerini yakalaması ile sürpriz bir sıçrama gerçekleştirdi.

A+A-

Zürih merkezli banka, yatırım bankacılığında vergi öncesi kârının analistlerin tahminlerinden yaklaşık iki kat daha yüksek çıkması dahil temel ölçümlerin büyük kısmında beklentileri aştı. Kilit varlık yönetim işinde, müşteri faaliyetlerindeki güçlü artış, hizmet bedeli gelirlerinde yüzde 23’lük yükselişe ve net yeni hizmet geliri sağlayan varlıklarda yaklaşık 19 milyar dolarlık artışa neden oldu.
İsviçre’nin en büyük bankası UBS’in CEO’su Ralph Hamers, yatırımcıların kendisinden bankayı daha dijital hale getirmeye ve diğer stratejik önceliklere yönelik daha geniş planlar beklemesine rağmen, geçen yıl göreve gelmesinden bu yana istikrarlı bir şekilde beklenenden daha iyi kâr açıkladı. UBS ayrıca, önceki hedeflerinin büyük kısmını aşmasının ardından, yeni hedefleri 1 Şubat’ta açıklayacağını taahhüt ederek, yatırımcıları finansal hedefler konusunda malumatsız da bıraktı.

Hamers, açıklamasında, enflasyona ilişkin son dönemdeki küresel tartışma, volatil piyasalar ve Evergrande krizini işaret ederek, “Piyasa ve ekonomik zemin, son dönemdeki bazı belirsizliklere karşın, üçüncü çeyrekte büyük ölçüde olumlu” dedi.


Etiketler : , ,