Üç gün ulusal yas ilan edildi

Üç gün ulusal yas ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 3 günlük Ulusal yas ilan edildiğini açıkladı

A+A-

Ankara'da yaşanan kanlı saldırı sonrası, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar ve terörle mücadelede sürecinde hayatını kaybeden şehitler için 3 günlük yas ilan edildi.

3 günlük Ulusal yas ilanını Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Başbakan Davutoğlu, "Bugün aldığımız kararla terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, askerlerimiz ve korucularımız için üç gün yas ilan etme kararı aldık" dedi.

En kanlı terör saldırısı

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı meydana gitmek isteyenlerin toplandığı tren garı kavşağında meydana gelen ve iki canlı bombadan şüphelenilen saldırı Cumhuriyet tarihinde yaşanan en kanlı terör eylemi olarak tarihe geçti.

Ankara'daki terör eyleminde şu ana kadar 86 kişinin öldüğü ve 186 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu bildiriliyor. Ölü sayısının artması bekleniyor. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.