Üç GYO hissesinde yeni hedef fiyat

Üç GYO hissesinde yeni hedef fiyat

Tera Menkul, Sinpaş GYO hedef fiyatını indirirken, Emlak ve Torunlar GYO hedef fiyatlarını yükseltti

A+A-

Tera Menkul, Sinpaş GYO hedef fiyatını indirirken, Emlak ve Torunlar GYO hedef fiyatlarını yükseltti. 

Tera Menkul Değerler konu ile ilgili raporunda, Sinpaş için tavsiyesini 'AL'dan 'NÖTR'e indirirken, Emlak Konut GYO ve Torunlar GYO için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Takibimizdeki hisseler için beklentilerimizi 3ç14 sonuçlarına göre değiştirip hedef fiyatlarımızı 2015 sonuna taşıyoruz.
Artan net borç ve proje lansmanlarındaki gecikmeler paralelinde SNGYO için hedef fiyatımız TL1.15’den TL0.95’e geriledi. Bu nedenle tavsiyemizi AL’dan NÖTR’e indiriyoruz.EKGYO ve TRGYO için hedef fiyatlarımızı sırasıyla %7 ve %6 artırıp TL3.45 ve TL4.54’e yükselttik ve bu hisseler için AL tavsiyemizi koruyoruz.

EKGYO’nun satışlarında yeni lansmanların da etkisiyle hızlanma göze çarpıyor (Ekim satışları 1,333 adet ile Eylül’deki 759’u önemli oranda aştı) ve ilave lansmanlar ve olumlu makroekonomik ortamın da katkısıyla bunun devamını öngörüyoruz.TRGYO ise tarihsel ortalama Net Aktif Değerine göre daha az iskontolu işlem görüyor (%44 vs. %48). Bununla birlikte, yıl sonunda net aktif değerde %9-10 civarında artış olabileceğini (Mall of Istanbul, Torun Center ve Torun Tower’da değer artışlarıyla) düşünüyoruz. Bu da hisse performansına katkı yapacaktır.

Portföyünün hem coğrafi hem de ürün çeşitliliği (konut,ofis,AVM) sayesinde TRGYO daha defansif bir hisse olarak da öne çıkıyor. 2015’te enflasyonda önemli oranlı düşüş beklentisi ve tüketici kredilerindeki makro ihtiyati tedbirlerin kısmen gevşetilmesi de talebi destekleyecektir. 4ç14’de 2ç14’e göre 220bps daha düşük seyreden konut kredisi faizleri 2015’te daha da gerileyerek konut talebini destekleyecek. Bu da daha çok konut odaklı GYO’ları olumlu
etkileyecek. Bu bağlamda, GYO sektöründe favori hissemiz EKGYO olmaya devam ediyor.

Sektör için ana risk kurumlar vergisi istisnasının kalkması olacaktır. Basında çıkan haberlere göre ekonomi yönetimi GYO’lara sağlanan vergi avantajlarının kaldırılmasını gündemine GYO’lara uygulanan kurumlar vergisi istisnasının kalkması bu şirketlerin net karlarında her sene %20 düşüş anlamına gelecek ve sektörü oldukça olumsuz etkileme potansiyeline sahip. Hatırlanacağı üzere benzer haber akışı 2012 sonunda da gündeme gelmiş ama vergi istisnası kalkmamıştı." 

 

RAPORUN ORJİNALİ

EMLAK GYO HİSSE DETAY SAYFASI

SİNPAŞ GYO HİSSE DETAY SAYFASI

TORUNLAR GYO HİSSE DETAY SAYFASI

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.