Uçak devi Boeing'e hacker şoku

Uçak devi Boeing'e hacker şoku

ABD`li uçak üreticisi Boeing, test süreçlerini etkileyebilecek bir siber saldırıya maruz kaldı.

A+A-

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing, 787 Dreamliner modeli ile 777 geniş gövde jetlerinin üretiminde kullanılan ekipmanları etkileyen bir siber saldırıya uğradığını açıkladı.
 
Bloomberg'in haberine göre Chicago merkezli şirket, uçak üretimini ya da teslimatları etkileyecek bir durum olmadığının altını çizdi. Boeing Sözcüsü Linda Mills, saldırıyla ilgili bazı haberlerin doğru olmadığını ve abartıldığını söyledi.

 
Mills, "Siber güvenlik operasyon merkezimiz, sistemlerimizin bir kısmını etkileyen kötücül yazılım keşfetti. Gerekli iyileştirmeler yapıldı" ifadelerini kullandı.
 
Boeing mühendislerinden Mike VanderWel, paylaştığı notta siber saldırının neden olduğu virüsün ticari uçakların fabrika çıkışları ve ilk uçuşları öncesi yapılan testleri etkileyebileceğini belirtti.
 
Benzer bir saldırı, geçen yıl kargo şirketi FedEx, Japon otomotiv devi Nissan ve İngiltere'nin Ulusal Sağlık Servisi'ni etkilemişti.


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.