Ukrayna, Belarus'la demiryolu bağlantısını kesti

Ukrayna, Belarus'la demiryolu bağlantısını kesti

Ukrayna, Rusya'nın askeri teçhizatlarını Belarus üzerinden ülkeye ulaştırmasını engellemek için iki ülke arasındaki demiryolunun 'sonlandırıldığını' duyurdu.

A+A-

Ukrayna, Belarus ile arasındaki demiryolu bağlantısını 'sonlandırdı.' 

Ukrayna'nın ulusal demir yolu şirketi "Ukrzaliznytsia" Başkanı Aleksandr Kamişin, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, artık Ukrayna ile Belarus arasında demiryolu bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Belarus'taki meslektaşlarına Rusya'nın askeri trenlerini Belarus üzerinden Ukrayna'ya yönlendirmemeleri için çağrıda bulunduğunu anımsatan Kamişin, "Bugün Ukrayna ile Belarus arasında demiryolu bağlantısının olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Detaylar hakkında bilgi vermek istemediğini dile getiren Kamişin, artık Rusya'nın askeri teçhizatlarının demiryoluyla Belarus üzerinden Ukrayna'ya ulaştırılamayacağını kaydetti.

Dün yerel basında, Rus ordusuna ait askeri teçhizatların, Belarus'un Gomel bölgesindeki bir demiryolu  istasyonuna getirildiğine ilişkin haberler çıkmıştı.

Ukrayna, Rus ordusunun savaş açmasının ardından 26 Şubat'ta bir hattı bombayla patlatarak, Rusya ile olan demiryolu bağlantısını yok etmişti. 

İlgili Haberler