Ukrayna'da ateşkes sona erdi

Ukrayna'da ateşkes sona erdi

Ukrayna'da gerginlik yine artıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Poroshenko, ateşkesin sona erdiğini ve orduya Rusya yanlısı ayrılıkçılara saldırı emri verildiğini açıkladı

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Petrol Poroshenko, doğu Ukrayna'da ilan edilen ateşkesin sona erdiğini bildirdi ve orduya toprakların Rusya yanlısı milislerden temizlenmesi için saldırıya geçme talimatı verdi.

Ukraynalı yetkililer 10 gün süren ateşkes döneminde Rusya yanlısı ayrılıkçıların hükümet güçlerine saldırılarına devam ettiklerini, son 10 günde 37 güvenlik görevlisini öldürüldüğünü ifade ediyorlar.  Rusya Devlet Başkanı Putin ise Fransa Devlet Başkanı Hollande  ve Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı telefon görüşmelerinde ateşkesin uzatılmasını talep etti. Putin ayrıca, sınır güvenliğinni iyileştirilmesi için Ukraynalı yetkilileri Rus tarafından çalışka imkanı vermeyi de kabul ettiklerini belirtti. Ancak Putin'in bu adımına Ukrayna'dan yanıt gelmedi.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.