Ülker Grubu üçe bölünüyor

Ülker Grubu üçe bölünüyor

Ülker Grubu'nun yeniden yapılanma çerçevesinde 3'e bölüneceği ileri sürüldü

A+A-

Son yıllarda yaptığı operasyonlarla global bir oyuncu haline gelen ve dört kıtada, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösterien Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding'in 3'e bölüneceği ileri sürüldü. Para Dergisi'nde yer alan habere göre Yıldız Holdingin patronu Murat Ülker, son dönemlerde yaptıkları açıklamalarla sık sık yeni yapılanmanın sinyallerini veriyordu.

Habere göre holding önce süt ve süt ürünleri şirketi Ak Gıda'yı satarak bu sektörden çekildi. Kısa bir süre önce de Çamlıca gazoz ve ColaTurka markalarının bulunduğu İçecek grubu şirketini sattı. Holding, 2015'te bu satışlarıyla gündem oldu. Para dergisinin kulis haberine göre Murat Ülker'in yeni yapılanma çalışmalarına hız vermiş ve yeni yılın ilk haftalarında bu yeni yapılanma kamuoyu ile paylaşılacakmış.

Habere göre Yıldız Holding üç ana gruba ayrılacak; Amerika merkezli Godiva ve Demet's Candy Company ayrı bir grup, İngiltere merkezli United Biscuits ayrı bir grup, Ülker markası ayrı bir grup olacak. Perakende ve gıdanın diğer alanları İle ilgili henüz karar verilmemiş. Bunlar ya Ülker çatısı altında olacak ya da dördüncü bir grup halinde yapılandırılacak. Her grubun başına bir başkan atanacak. Grup başkanı olacak İsimler şimdilik sır gibi saklanıyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.