Uluslararası bankalara para aklama suçlaması

Uluslararası bankalara para aklama suçlaması

bir grup uluslararası bankanın çalışanları tarafından şüpheli eylemleri durdurmadıklarına dair belgelen basına  sızdı.

A+A-

Bir grup uluslararası bankanın potansiyel kara para aklama işlemlerini engellemedikleri öne sürüldü.

Buzzfeed News'un haberine göre bir grup uluslararası bankanın çalışanları tarafından ABD Finansal Suçlar Soruşturma Ağı'na (FinCEN) bildirilmiş şüpheli iylemleri durdurmadıklarına dair belgelen basına  sızdı.

Basına sızan 2500 safyadan fazla belgeye göre Bank of America, Citibank, JPMorgan Chase, HSBC, Deutsche Bank ve Standard Chartered 1999-2017 arasındaki dönemde kara para aklama şüphesi olan işlemleri  engellemediler.

Buzzfeed News'un edindiği bilgiye göre, bu bankalar soruşturma  geçirmelerine veya ceza kesilmesine rağmen kara para şüphesi paraların  transferine imkan vermeye devam ettiler. Bu bankaların şüpheli olarak  işaretlenmiş işlemlerinin tutarının 2 trilyon doların üzerinde olduğu öne sürüldü.

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada bu konunun ABD Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın Baş Müfettişlik Ofisi'nin meseleleri olduğunu belirtti.

Kaynağı şüpheli büyük miktarda paranın transfer işlemlerine imkan  verme iddialarında adları geçen HSBC ve Standard Chartered'ın hisselerinde sert satışlar yaşandı.

Hong Kong Borsası'nda Standard Chatered hisseleri yüzde 3,8  değer kaybederken, HSBC hisseleri ise yüzde 4,4 düşüşle Mayıs 1995'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.