Ulusoy Elektrik 235 milyon dolara Eaton Industries'in

Ulusoy Elektrik 235 milyon dolara Eaton Industries'in

Ulusoy Elektrik’in yüzde 90.015’lik hissesi, 235 milyon 90 bin 781.49 dolar bedelle Eaton Industries’e devredildi. Halka açık hisselerin sahipleri de satış yapabilecek.

A+A-

Ulusoy Elektrik’in yüzde 90.015’lik hissesi, 235 milyon 90 bin 781.49 dolar bedelle Eaton Industries’e devredildi. Küçük hissedarlar paylarını satma hakkını 11 Haziran'dan itibaren kullanabilecek. 

enerjigunlugu.net'te yer alan habere göre Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt Ticaret AŞ’nin çoğunluk hisselerinin İrlanda merkezli Eaton Corporation Plc. Şirketine satışı tamamlandı. Şirket’ten yapılan açıklamaya göre Sait Ulusoy’a ait yüzde 39.93, Akgül Ulusoy’a ait yüzde 18.43, Enis Ulusoy’a ait yüzde 11.98, Kubilay Hakkı Ulusoy’a ait yüzde 13.93’lük Ulusoy Elektrik hisseleri, Eaton Industries XX Unlimited Company’ye devredildi. Hisse satışı sonrası Eaton Industries’in şirketteki hisse oranı yüzde 90.15 olurken, yüzde 9.85’lik hisse ise halka açık kısımdan oluştu.

YÖNETİM KURULU DEĞİŞTİ 

Hisse devrinden sonra Ulusoy Elektrik’in yönetim kurulu da yenilendi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kubilay Hakkı Ulusoy yerine Fernando Zaramella Ceccarelli getirilirken, Sait Ulusoy’un yerine Richard Ian Ledgard Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Enis Ulusoy’un yerine de Görkem Kumbaracıbaşı Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Cumhur Ersümer ile Hakkı Volkan Özsökmen’in yererine ise Nedim Seçkin Ülgen ile Adnan Yağmur getirildi. 

KÜÇÜK HİSSEDARLARA SATIŞ HAKKI 

Eaton Indursries söz konusu hisse satışları sonrasında, Ulusoy Elektrik’in ödenmiş sermayesinin yüzde 82.275’ine ve toplam oy haklarının yüzde 90.153’üne tekabül eden paylara sahip olarak hakim ortak konumuna geldi. Bunun sonucunda Eaton Industries tarafından kalan halka açık kısımdaki B grubu payları için zorunlu pay alım teklifinde bulunulması gereği ortaya çıktı. Halka açık kısımdaki yüzde 9.85’lik kısımda payı bulunan diğer hissedarlar da, bu paylarını istedikleri takdirde Eaton Industries’e satış işlemlerini 11 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında yapabilecekler. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.