Ulusoy Elektrik gong töreniyle borsada

Ulusoy Elektrik gong töreniyle borsada

Ulusoy Elektrik hisseleri, bugün yapılan gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul Ulusal Pazar’da işlem görmeye başladı.

A+A-

13-14 Kasım tarihinde talep toplama yöntemiyle halka arz edilen Ulusoy Elektrik hisseleri, -ULUSE koduyla bugün Borsa İstanbul Ulusal Pazar’da işlem görmeye başladı. 14 TL baz fiyattan işlem görmeye başlayan Ulusoy Elektrik hisseleri için maksimum lot miktarı 10 bin olarak belirlendi. 

Ulusoy Elektrik'in halka arzına ilişkin düzenlenen gong töreni, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer, Ulusoy Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ulusoy, Ulusoy Elektrik Yönetim Kurulu Üyeleri Enis Ulusoy, Kubilay Ulusoy ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Cumhur Ersümer'in katılımıyla Borsa İstanbul'da gerçekleşti. 

Ulusoy Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ulusoy törende yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: "Ulusoy Elektrik olarak 30'uncu yılımızda yarattığımız katma değeri, ülkemizin ekonomisi için kullanıyoruz. Ar - Ge çalışmalarımızla, öz sermayesi kendine yeten ve sürdürülebilir büyüme sağlayan bir şirket olarak başarımızı gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu amaçla da şirketimizi halka arz etmeye karar verdik. Aldığımız talepler, başarılı bir yolda olduğumuzu bize gösterdi. Ulusoy Elektrik olarak dünyanın farklı yerlerine dağılmış fabrikalarımızla 2023 yılında dünyanın alanında sayılı firmalarından biri olacağız." 

Yüzde 37 paya sahip

30 yıllık deneyimi, çoğunluğu yerli tasarım ve üretim hacmiyle Ulusoy Elektrik Türkiye'de elektromekanik sektörünün öncülerinden biri  ve yüzde 37'lik pazar payı sahibi. Şirket, orta gerilim elektrik dağıtım ekipmanları alanında kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2009 yılından bu yana her yıl yayınlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması sonuçlarına göre 2013 yılında ilk 500 içerisinde 393'üncü sırada yer alan Şirket Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan "Türkiye'nin En Büyük İlk 1000 İhracatçı Firması" 2013 listesinde genel sıralamada 205'inci sırada yerini aldı. Ulusoy Elektrik 2013 yılsonu itibariyle, net satış gelirlerinin yüzde 57'lik kısmını ihracat gelirlerinden elde etmiş durumda.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.