Ümit Oran nereden aday olacak

Ümit Oran nereden aday olacak

CHP'de sürpriz şekilde liste dışı kalan Ümit Oran'ın kamuoyundan gelen tepkilerin de etkisiyle aday listesine ekleneceği ileri sürüldü

A+A-

CHP'de sürpriz şekilde liste dışı kalan Ümit Oran'ın kamuoyundan gelen tepkilerin de etkisiyle aday listesine ekleneceği ileri sürüldü

CHP’nin Sosyalist Enternasyonel’deki temsilcisi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, özellikle hükümete yakın medyanın aday adaylığı sürecinde yoğun eleştirisine maruz kalmış ve bu nedenle aday olacağına kesin gözüyle bakılmıştı. Ancak Oran, Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan listede kendine yer bulamadı.

Oran, sadece partililerin değil kamuoyunun da tepkisini çeken bu gelişme üzerine, “Yıllar sonra ilk defa partimiz demokratik bir aday belirleme süreci benimsedi. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim kararına saygı duyuyorum’’ demişti. 

Mersin olabilir

Mersin adayları arasında yer alan Mustafa Baysan sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiş, birinci sırada yer alan kontenjana ise atama yapılmamıştı. Bu nedenle de sıralama değişmişti. Şimdi boş kalan 4. sıra adaylığa Umut Oran’ın konulacağı belirtiliyor. Oran’ın Mersin bölge siyasetine uzak olmadığı, aday gösterilmesi durumunda beşinci sıra adayını da TBMM’ye taşınma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor. Oran’ın Mersin adaylığı konusunda son kararı Kılıçdaroğlu verecek.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.