Unicredit:Enflasyon Nisan'da zirve yapacak

Unicredit:Enflasyon Nisan'da zirve yapacak

Unicredit'e göre Türkiye'de yıllık enflasyon Şubat'ta yükseliş gösterecek.

A+A-

Unicredit Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine yönelik hazırladığı notta Türkiye'ye ilişkin makro ekonomik beklentilerini de paylaştı. Kurum, Şubat'ta Türkiye'de yıllık enflasyonun yüzde 15,4 seviyesine çıkmasını öngördü

Aralarında Gökçe Çelik'in de olduğu ekonomistlerin hazırladığı Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine yönelik notta Türkiye'de makro ekonomik göstergelerle ilgili beklentiler de paylaşıldı.

Buna göre kurum çekirdek göstergeler ve yüksek enerji enflasyonu nedeniyle Şubat'ta tüketici fiyatlarında yıllık enflasyonun yüzde 15,4'e yükselmesini öngördü. Değerlendirmede yıllık çekirdek enflasyonun Şubat'ta yüzde 16,2'ye yükseleceği beklentisi paylaşıldı.

Değerlendirmede Türk Lirası'nın önceki dönemde yaşadığı değer kaybı dolayısıyla görülen kur geçişkenliği etkilerinin ivme kaybedebileceği, bununla birlikte maliyetleri yukarı çeken diğer faktörlerin etkisinin devam edebileceği belirtti.

Kuruma göre önümüzdeki iki ay boyunca enflasyonda trend yukarı yönlü olacak ve Nisan'da yüzde 16'nın üzerinde zirveyi görecek. Ardından Mayıs'ta kademeli dezenflasyon süreci söz konusu olacak.