Ünlü bankacıdan "yapılandırma" uyarısı

Ünlü bankacıdan "yapılandırma" uyarısı

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, son dönemde artan yapılandırmalar konusunda önemli uyarılarda bulundu

A+A-

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, "Tüm sistem yeniden yapılandırmaya giderse bankacılık sektörü bunun altından kalkamaz" dedi.

businessht.com'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, bir bankacı olarak talepleri olağan karşılamanın doğru olmadığını söyledi.

İşin yapısal kökenine bakıldığında bankaların 3 aylık mevduatla 3-5 yıllık yatırım kredisi verdiğine dikkat çeken Canevi, "Bunun bir yerde aksayacağı beklenmeliydi. Şu anda gördüğümüz yeniden yapılandırma talepleri, yapısal bozukluğun (mevduatın vade yapısıyla kredilerin vade yapısı arasındaki uyuşmazlığın) telafisine yönelik. Bu konu çok ciddi bir konudur ama bu durum zincirleme yani herkese örnek olacak şekilde tüm sistem yeniden yapılandırmaya giderse bankacılık sektörü bunun altından kalkamaz. Burada başka türlü bir yapılanma modeli getirmek lazım. İnşallah o duruma gelmeyiz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.