Ünlü ekonomisti uçaktan attılar

Ünlü ekonomisti uçaktan attılar

Ünlü ekonomistin uçaktan atılması ile ilgili ayrıntıyı bir başka ekonomist Roubini twitter'dan duyurdu

A+A-

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ekonomist Robert Shiller, başkasına satılan koltukları yeniden satın alması nedeniyle ailesiyle birlikte uçaktan atıldı.

Haberi ise finans dünyasının bir diğer önemli ismi olan Kriz Kahini lakaplı Nouriel Roubini, Twitter adresi üzerinden verdi.

Roubini, Nobel ödüllü meslektaşının, United Airlines adlı havayolu şirketinden karısı ve kendisi için aldığı Denver-Aspen uçuşunda, yerlerine oturduktan sonra uçaktan atıldı.

Aynı zamanda Yale Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Shiller’ın atılmasının nedeninin başkasına satılmış bir biletin yeniden satılmasından kaynaklandığı belirtildi.

Olay sosyal medyada da ses getirdi. Twitter’da bir kullanıcı, “Nobel ödüllü ekonomistlere ayrıcalıklı davranılacağını söyleyen bir kanun mu var?” yazdı.

MarketWatch’a konuşan Shiller’ın eşi Virginia Shiller, “Bob asla Nobel Ödülü kazandığı için diğerlerinden farklı bir muamele görmeyi beklemez” dedi.


Shillerlarla birlikte başka kişilerinden uçaktan ayrılmasının istendiği belirtildi. Virginia Shiller, uçuş biletlerini bir internet sitesi üzerinden almalarından dolayı böyle bir hataya düştüklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Bunu bir daha asla yapmayacağım.”

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.