Ünlü futbolcuya Venezuela soruşturması

Ünlü futbolcuya Venezuela soruşturması

Meksika'da, efsanevi futbolcu Maradona'ya Venezuela'ya verdiği destek nedeniyle soruşturma açıldı

A+A-

Meksika'da, efsanevi futbolcu Maradona'ya Venezuela'ya verdiği destek nedeniyle soruşturma açıldı. Meksika Futbol Federasyonu, ikinci ligde teknik direktörlük yapan Maradona'nın 'federasyonun ahlak kurallarını ihlal ettiğini' öne sürüyor.

 Venezuela’ya yaptırım uygulayan ve askeri operasyon gözdağı veren ABD’ye “Kim bu yankeeler?” diye seslenen Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona hakkında Meksika Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatıldı.

ederasyondan yapılan açıklamada, Maradona’nın yorumları üzerine disiplin komitesinin soruşturma başlattığı duyuruldu. Maradona’nın, ‘federasyonun ahlak kurallarının pek çok maddesini ihlal ettiği’ belirtildi. Söz konusu maddeler 6, 7, 9, 10 ve 11 olarak açıklandı. Madde 7, federasyonla bağlantısı olan kişilerin siyasi ve dini konulara tarafsız yaklaşması gerektiğine hükmediyor.

ZAFERİNİ VENEZUELA’YA ADAMIŞTI

Meksika’nın ikinci lig ekiplerinden Dorados de Sinaloa’nın teknik direktörlüğünü yapan Maradona takımının kazandığı zaferi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya ve tüm Venezuela halkına adamıştı.

Maradona, “Dünyanın şerifleri, kim bu yankeeler? Sırf dünyadaki en büyük bombalara sahip oldukları için bizden çok daha fazla gelişmiş olduklarını sanıyorlar. Hayır, değiller” demişti. (Sputnik)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.