Ünlü iletişimci 3 gündür gözaltında

Ünlü iletişimci 3 gündür gözaltında

Zarakol İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol'un gözaltına alındı.

A+A-

Zarakol İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol'un gözaltına alındı. Zarakol İletişim'den alınan bilgiye göre, geçen cuma günü polis Zarakol'un işyerine arama kararıyla geldi. Karar üzerine, Necla Zarakol ve avukatı emniyete ifadesine başvurulmak üzere gitti. Emniyette 4 günlük gözaltı kararı tebliğ edildi. Zarakol, cuma gününden beri gözaltında.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, Zarakol, FETÖ soruşturması kapsamında yurt dışına çıkış hazırlığı yaparken sahte kimlikle yakalanan Zahide Üner'in kaçış girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.

Zarakol İletişim Genel Müdürü Nurcan Akad, gözaltı kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Akad'ın açıklaması şu şekilde: 

"Necla Zarakol, televizyoncu, gazeteci ve halkla ilişkiler uzmanı olarak 40 yılı aşkın bir süredir iletişim sektöründe hizmet veren duayen bir iletişimcidir.

Meslek yaşamı boyunca sektörün etik kurallarının oluşması ve uygulanması yönünde öncü bir rol üstlenmiş, Türkiye’nin önde gelen en saygın kuruluşlarına danışmanlık hizmeti vermiştir. Necla Zarakol ayrıca kendi şirketinde olduğu kadar çeşitli üniversitelerde de ders vererek, meslek yaşamı boyunca çok sayıda genç iletişimcinin yetişmesinde önemli rol üstlenmiştir.

40 yılı aşkın meslek yaşamı boyunca herkesin gözü önünde, şeffaf, titiz ve ilkeli bir duruşla inşa ettiği tertemiz mesleki siciline, sadece iletişim sektörü değil, danışmanlık hizmeti verdiği ve aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu saygın kuruluşlar ve yöneticileri de bizzat şahittir.

Necla Zarakol, sektöre yaptığı katkılar ve derin uzmanlık birikimi ile Türkiye’nin en önemli halkla ilişkiler şirketlerini çatısı altında toplayan İletişim Danışmanları Derneği’nin (İDA) Şeref Kürsüsü’nde yer almıştır.

Dolayısıyla bugün içinde bulunduğu durumun mutlaka bir yanlışlıktan kaynaklanmış olduğuna ve fadesi alındığında bu yanlışlığın anlaşılacağına yürekten inanıyorum.

Eminim ki kısa süre içinde adalet tecelli edecek, Necla Zarakol serbest bırakılacaktır"

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.