Ünlü iş insanı Hırvatistan'da hayatını kaybetti

Ünlü iş insanı Hırvatistan'da hayatını kaybetti

Klassis Resort Hotel ve Maxi AVM'nin kurucusu iş adamı Ahmet Hamoğlu'nun bugün Hırvatistan'da hayatını kaybettiğ

A+A-

Silivri'de uzun yıllar çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren, Klassis Resort Hotel ve Maxi AVM'nin kurucusu iş adamı Ahmet Hamoğlu'nun bugün Hırvatistan'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Super Silivri'nin haberine göre Hamoğlu'nun birkaç gün önce düşerek tedavi altına alındığı, bugün ise entübe edildiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı gelen bilgiler arasında.

Peker'in iddiaları

Suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, 2011 yılında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturmasında Savcı Hakan Yüksel'e verdiği ifadede, Çorumlu iş insanı Ahmet Hamoğlu ölüm listesinden çıkmak için Korkut Eken’e para ödediğini söylemişti.

Peker ifadesinde, 1990'lı yıllarda, Kürt iş insanlarının ölüm emrinin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından verildiğini duyduğunu söylemiş, "Zaten o dönem herkes bu cinayetlerin kimler tarafından işlendiğini de çok açık biliyordu" diye konuşmuştu.

Peker ayrıca, Savcı Hakan Yüksel'e verdiği ifadede, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'la arasını Korkut Eken'in bozduğunu dile getirmiş, "Yeşil isimli şahsın Doğu'da bir zamanlar JİTEM tarafından kullanıldıktan sonra MİT'le birlikte çalışmaya başladığı, MİT'te Mehmet Eymür'ün kadrosunda olduğu, onun da şehirlerde birçok eylemler gerçekleştirdiğini duyuyorduk" demişti.

Faili meçhul cinayetler kapsamında ifade veren Sedat Peker, "İşadamı Ahmet Hamoğlu ölüm listesinden çıkmak için Korkut Eken’e para ödedi" ifadelerini kullanmıştı.

Hamoğlu: Korkut Eken'e 15-20 bin dolar verdim

İş insanı Ahmet Hamoğlu, Peker’in Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturmasında Savcı Hakan Yüksel'e verdiği ifade sonrası, konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonuna verdiği ifadede şunları aktarmıştı: "Korkut Eken gelip zor durumda olduğunu söyledi. 15-20 bin dolar para verdim."

Gündemdeki bir iş insanı olduğu için Mehmet Ağar, Hüseyin Kocadağ, Korkut Eken, Sedat Peker gibi isimleri tanıdığını da anlatan Hamoğlu, Eken ve para ödeme konusunda şu açıklamayı yapmıştı:

"Eken'i bana Atilla Yıldırım tanıştırdı. Korkut Bey'le bir değil birden fazla görüşmem var. Hal hatır sormalarla geçen konuşmalardı. Ama bunlardan birisinde Atilla Yıldırım'la bana geldi. Aynen şu ifadelerle konuştu: 'Devlet bize görev veriyor. Verdikleri görevleri yerine getiriyoruz. Mahkemelere düşünce sahip çıkmıyorlar. Mahkemelere para ödemekten çoluk çocuk evde aç kalıyor. Nafakamı bulamıyorum' diye yakındı. 'Bana bir miktar yardım edebilir misin? Çok zordayım' dedi. Rakamı tam hatırlamamakla birlikte 15-20 bin dolar civarında bir para verdim. Bu parayı tanıdığım zor durumdaki bir insana destek olmak için verdim."

Kendisinin Çorumlu olduğunu, PKK ile uzak yakın bir ilişkisinin söz konusu olmadığını da kaydeden Ahmet Hamoğlu, böyle bir ölüm listesinden hiç haberi olmadığını ileri sürmüştü.

Ahmet Hamoğlu kimdir

Çorum'un toprak sanayicilerinden merhum Mustafa Hamoğlu'nun oğlu, Selma Zihar, merhum Ömer Hamoğlu, Hatice Hamoğlu, Leyla Hamoğlu ve Aydın Hamoğlu'nun ağabeyleri, Dilek Hamoğlu'nun babası Ahmet Hamoğlu'nun ilk eşi Münire Saatçi Hamoğlu, ikinci eşi ise Özlem Hamoğlu idi.

Ahmet Hamoğlu, bir dönem BJK'da yöneticilik yapmış ve ünlü şarkıcı Pınar Dilşeker'le de nişanlandıktan bir süre sonra yolları ayrılmıştı.

Tekirdağ ve Silivri'de Volkan Toprak Sanayi fabrikalarını kuran Ahmet Hamoğlu, 1989'da dönenin en büyük turistik tesislerinden Silivri Klassis Resort Hotel'i işletmeye açmış, peşinden Klassis Golf Kulüp ve Maxi Shopping City'yi de yine Silivri'de hayata geçirmişti.

Sonraki yıllarda Kız Kulesi'nin işletmesini üstlenip restorasyonunu yapan Hamoğlu, 13 casino, Toyota bayii, Total akaryakıt istasyonu, enerji santralı gibi 23 şirketinde yaklaşık 4 bin 300 kişi çalışıyordu.

Ahmet Hamoğlu o dönemde Türkiye'nin 50 zengini arasına girmişti. Son yıllarda Romanya ve Hırvatistan'da yatırımları olan Hamoğlu, kanser tedavisi gördükten sonra iyileşmişti.

İlgili Haberler