Ünlü işadamları hangi şirketi satın aldı

Ünlü işadamları hangi şirketi satın aldı

TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu, Ömer Dinçkök Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ve YASED’in eski başkanı Şaban Erdikler ortak şirket aldı

A+A-

İş dünyasının önemli isimleri ortaklaşa ismi çok bilinmeyen bir şirketi satın aldı. Sessiz sedasız gerçekleşen satın alma ile TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Ömer Dinçkök ve çocukları, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ve YASED’in eski başkanı Şaban Erdikler bu şirketin yeni ortakları oldu.

Hürriyet'in haberine göre, Burda Bebek Sanayi ve Ticaret A.Ş. 10 yıl önce Beylikdüzü OSB’de kurulan bir şirket. Ancak şirketin geçmişi 30 yıl öncesine dayanıyor. Bir süredir Wee Baby markası ile anne ve bebek malzemeleri üreten şirket, zaman içinde faaliyetlerini büyüttü. Şirketin ürünleri iç piyasanın yanı sıra, birçok ülkeye de ihraç ediliyor. Şirket ayrıca, 'Süper Süzen 92' markasıylafiltreli sigara ağızlığı de üretiyor.

Dünyadaki gelişmeleri de yakından takip eden şirket, bir süredir yatırımcıların da radarına girmiş durumdaydı. Burda Bebek’in sahipleri bir süredir masada oldukları isimlerle yaptıkları ‘satış’ görüşmelerini tamamladı. Şirketin yeni ortakları ile ilgili ayrıntılar, ticaret sicil gazetesi kayıtlarına da girdi.

İŞTE YENİ ORTAKLARI

Buna göre, 1 milyon 500 bin TL sermayeli şirkete 11 kişi ve 2 şirket ortak oldu. Ömer Dinçkök’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Atlantik Holding A.Ş ile Erkut Yücaoğlu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Turkuaz Turizm Yatırım Ve Ticaret A.Ş., Burda Bebek’te yüzde 22,5şerlik payla eşit hissedar oldu.

YASED'İN ESKİ BAŞKANI DA ORTAK

Yabancı Sermaye Derneği (YASED) eski başkanı Şaban Erdikler, yüzde 1,9, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın yüzde 6,4, Bedii Can Yücaoğlu yüzde 13,2, Birol Yücel yüzde 13,2, M. Cem Topçuoğlu yüzde 5,2, Ertan Küpçü yüzde 5,2, Gökçe Kabatepe yüzde 2,6, Evren Özol yüzde 2,6, Oytun Özer yüzde 2,1, Mehmet Tayfun Öktem yüzde 1,9, Erkan Erken ise yüzde 0,33’lük payla Burda Bebek’in yeni ortakları oldu.

Hisse devir işlemlerinin yapılması ile birlikte, Burda Bebek’in yönetim kuruluna Birol Yücel, Bedii Can Yücaoğlu, Gamze Dinçkök Yücaoğlu ve Melih Murat Yücaoğlu girdi. Şirket hisselerinin devir bedelinin ne kadar olduğu bilgisi ise alınamadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.