Ünlü tekstilci tutuklandı

Ünlü tekstilci tutuklandı

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli, Uşak’ta yürütülen bir soruşturma kapsamında dün akşam tutuklandı.

A+A-

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli, Uşak’ta yürütülen bir soruşturma kapsamında dün akşam tutuklandı. Bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan Sesli, ‘Paralel Yapı’ iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Şimdilerde, Avrupa’nın en büyük battaniye fabrikasını işleten Hazım Sesli ise, ticarete küçük yaşlarda başladığını anlatmıştı.

Uşak’ta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı karar doğrultusunda başlatılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı olan Hazim Sesli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul’da gözaltına alınan Sesli, götürüldüğü Uşak’ta tutuklandı.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında son gelişmeye göre 41 kişiden 25’i gözaltına alınmış ve mahkemeye sevk edilen 4 kişi hakkında tutuklama kararı alınmış oldu. Diğer şüpheliler ise yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı.

FABRİKASI AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Uşak’ta yürütülen operasyon kapsamında tutuklanan isimlerden Hazım Sesli, iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Sesli Ailesi esasında Nevşehirli… Aile, tekstil sektörüne yönelik ilk yatırımlarını 1967 yılında Uşak’ta attı. Aile ilk olarak yün iplik üretimi yaptı. Zamanla işleri büyüyen Sesli Tekstil 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400’e yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Sesli Ailesi’ne battaniye fabrikası kendi alanında Avrupa'nın en büyüklerinden biri konumda…

ODA BAŞKANLIĞI DA YAPTI

İş dünyasının yakından tanıdığı Hazım Sesli, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanlığı yanı sıra Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapmıştı. Sesli, ticaret yapmaya okul yıllarında başladığını anlatmıştı. Sesli, kendi ifadesi ile, okula gittiği süreçte bir yandan su satıp bir yandan sakız sattığını anlaşmıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.