Üreticilere 425,4 milyon liralık destek ödemesi geliyor

Üreticilere 425,4 milyon liralık destek ödemesi geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 30 Aralık tarihine kadar üreticilere bazı tarımsal destekler kapsamında 425,4 milyon liralık ödeme yapılacağını belirtti.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üreticilere yılsonuna kadar tarımsal destekler kapsamında 425,4 milyon lira ödeme yapılacağını açıkladı. Tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yapan Bakan Pakdemirli, destek kalemlerini ve tutarlarını sıraladı. Buna göre en yüksek ödeme 148,5 milyon lira ile hububat-baklagil için yapılacak. İkinci sırada 100,1 milyon lira ile sertifikalı tohum kullanımı yer alırken Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) için de 64,7 milyon lira ayrıldı. Diğer ödeme kalemleri ise şöyle sıralandı:

Hayvan hastalıkları tazminatı için 40 milyon lira,

Biyolojik mücadele için 12 milyon lira,

Sertifikalı fidan için 13 milyon lira,

Kırsal kalkınma için 34 milyon lira,

Çiftlik muhasebe veri ağı için 3,5 milyon lira,

Patates siğili hastalığı için 8,6 milyon lira,

Bitki karantinası için 1 milyon lira.

Toplam 425,4 milyon liraya ulaşan ödemelerin, 30 Aralık tarihine kadar çiftçi ve yetiştiricilerin Ziraat Bankası hesaplarına geçmiş olacağını belirten Bakan Pakdemirli, "Tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.