Vaka tanımı değişti, günlük vaka sayısı 28 binin üstünde

Vaka tanımı değişti, günlük vaka sayısı 28 binin üstünde

Sağlık Bakanlığı semptom göstermeyen pozitif vakaları da vaka sayısı olarak açıklamaya başladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı semptom göstermeyen pozitif vakaları da vaka sayısı olarak açıklamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk rakamı 28 bin 351 olarak açıkladı. Dünyada bir çok ülke bu yöntemle günlük vaka sayısını açıklıyor.

Koca, Koronavirüs salgınının seyrine ilişkin yaptığı açıklamada, aylar sonra 'vaka' sayısını açıklarken, "Açık test politikasına geçtik, semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vereceğiz. Bugün 28 bin 351 pozitif vaka tespit edildi. Bu sayı; semptomu olan, olmayan, hastaneye yatan, yatmayan bütün pozitif vakaları kapsıyor" açıklamasını yaptı. Uygulamaya yeni konan kısıtlamalarının etkisinin 10 gün içinde görüleceğini belirten Bakan Koca, "Sokağa çıkma yasağı gerektiğinde daha da genişletilebilir" dedi. Covid-19 kaynaklı ölüm sayılarının doğru paylaşılmadığı eleştirilerine de yanıt veren Koca, "Enfeksiyon bulgusu olup da ölen her hastanın işlendiği yer bulaşıcı hastalıklar kısmı. Nedenini belirttiğimiz ikinci bölüm var. Ölüm sebebi Covid ise Covid, menenjitse menenjit yazılıyor" diye konuştu. 

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.