Vakıf Katılım'ın yönetimi belli oldu

Vakıf Katılım'ın yönetimi belli oldu

Vakıf Katılım Bankası'nın genel müdür ve yönetim kurulu başkanı belli oldu

A+A-

BDDK tarafından geçtiğimiz Haziran ayında kuruluş izni verilen Vakıf Katılım Bankası, 'Genel Müdür'ünü buldu. Üst yönetimin oluşturulduğu yeni katılım bankasında, İkram Göktaş Genel Müdür koltuğuna oturdu. Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran da Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Yeni bankanın ilk Genel Müdürü İkram Göktaş, 3 ay önce Türkiye Finans’taki Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

»» TÜRKİYE FİNANS'A YENİ GENEL MÜDÜR

İKRAM GÖKTAŞ HAKKINDA

1969 yılında Bitlis, Mutki’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1992-1997 yılları arasında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş olarak görev yaptı. 1997-1999 döneminde Garanti Bankası İstanbul Kurumsal Şubesi’nde Müdür Yardımcısı olarak görev alan Göktaş, 1999-2000 yıllarında Çorum Şube Müdürü olarak görevini sürdürdü. 2001-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumunda Bankacılık Hizmetleri Müdürü, 2006-2009 döneminde Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Bankacılık Hizmetleri Müdürü olarak çalıştı. 2009 yılından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Göktaş (sorumluluk alanında Bilgi Sistemleri Koordinasyon Müdürlüğü, Bilgi Sistemleri Operasyon Müdürlüğü, Bilgi Sistemleri Analiz ve Kalite Güvence Müdürlüğü, Yazılım Müdürlüğü ve Süreç Geliştirme ve İş Sürekliliği Müdürlüğü bulunmaktaydı) 2015 Haziran’da banka ile yollarını ayırdı.

ÖZTÜRK ORAN HAKKINDA

1956 yılında Kars’ta doğdu. Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe (Türk Dili ve Edebiyatı) bölümünden mezun oldu. Ayrıca Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Enstitüsü Bütçeleme ve Standart Maliyetler uzmanlık programını bitirdi. 1974 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O.’nda memur olarak çalışma hayatına başladı. Bu arada 3 yıl süre ile Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi’nde Dış Ticaret, İngilizce, Muhasebe ve Banka Yöneticiliği eğitimini tamamlayıp pekiyi dereceyle diploma aldı. 12 yıl T. Vakıflar Bankası T.A.O.’nda, 16 yıl da Faisal Finans Katılım Bankası’nda olmak üzere toplam 28 yıllık Bankacılık mesleği süresince memurluktan yönetim kurulu üyeliğine kadar hemen hemen her kademede çalıştı. 2003 yılından bu yana ortağı olduğu ilaç firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatına devam etmiştir. İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Bunlarla beraber Yetimler Derneği ve Yetimler Vakfı gibi birçok STK ve vakıfların da yönetiminde bulundu. Evli ve 2 kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. 30.04.2014 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve Ücretlendirme Komitesi Üyesidir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.