Vakıf Yatırım model portföyündeki hisseleri değiştirdi

Vakıf Yatırım model portföyündeki hisseleri değiştirdi

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası'nı Model Portföyüne eklerken, Akbank, Otokar ve Koç Holding'i çıkardı

A+A-

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası'nı Model Portföyüne eklerken, Akbank, Otokar ve Koç Holding'i çıkardı. konu ilgili yapılan açıklama şöyle:

''Model Portföyümüz son güncellemeyi yaptığımız 8 Ocak 2019'dan bu yana %10,4 yükselerek BIST100 endeksinin %3,2 altında performans gösterdi. 2018 yılında atılan stratejik adımlar sonucunda Yapı Kredi Bankası (YKB)'nın sermaye pozisyonunun güçlenmesi ve likiditesinin iyileşmesi ile birlikte ihtiyatlı aktif kalitesi yaklaşımına karşın karlılık rasyolarında artış görüyoruz. 2019 yılında TL kredilerde sektör ortalamasının üzerinde %15 büyüme öngören YKB bazı segmentlerde pazar payı kazanmayı hedeflemektedir. 2018 yılında 4,1 mlr TL'lik bedelli sermaye artırımı ile sermayesini güçlendiren YKB'nın Ocak 2019'da gerçekleştirdiği 650 mn $'lık AT1 ihracı ile sermaye yeterliliğinin 85 bp daha artacağını ve kur kaynaklı dalgalanmalardan daha az etkileneceğini düşünüyoruz. 2019 tahminlerimize göre 3,5x F/K ve 0,4x P/D çarpanları ile işlem gören YKBNK hisselerini cazip değerleme çarpanları nedeniyle model portföyümüze ekliyoruz.

Portföye dahil ettiğimizden bu yana %22 yükselen AKBNK'ı (endeksin %18 üzerinde), %40 yükselen OTKAR'ı (endeksin %30 üzerinde) ve %17 yükselen KCHOL'ü (endeksin %6 üzerinde) Model Portföyümüzden çıkartıyoruz. Portföyümüzde banka ağırlığını %32 ile yüksek tutmaya devam ediyoruz (BIST 100'de banka ağırlığı %24). Model Portföyümüzün betası ise 1,06."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.