Vakıf Yatırım'dan Pegasus için AL tavsiyesi

Vakıf Yatırım'dan Pegasus için AL tavsiyesi

Vakıf Yatırım, Pegasus için 33,40 TL hedef fiyatla 'Al' tavsiyesini korudu

A+A-

Vakıf Yatırım, Pegasus için 33,40 TL hedef fiyatla 'Al' tavsiyesini korudu. 

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şöyle denildi:   

"Pegasus (PGSUS) 4Ç18 Finansal Sonuçları: “Güçlü operasyonel kârlılık  AL tavsiyemizi devam ettiriyoruz” (+) 

Pegasus, 4Ç18’de 172 mn TL net zarar beklentimizin altında, ancak 117 mn TL net zarar yönündeki piyasa ortalama beklentisinin üzerinde 138 mn TL net zarar açıkladı. Beklentimize göre güçlü operasyonel performans, net zararın beklentimizin altında kalmasında ana unsur oldu.

Şirket hisseleri BIST100 endeksine göre son 1 ayda %6,7 negatif ayrışmış olup, piyasa ortalama beklentisinin üzerinde gelen net zarara rağmen operasyonel kârlılıktaki güçlü performansın hisse fiyatına olumlu yansıyacağını tahmin ediyoruz.

Şirketin, 3C programı kapsamında birim giderler, nakit yönetimi ve kapasiteyi iyileştirme odaklı aldığı aksiyonların ve yan gelirlerdeki güçlü performansın, önümüzdeki dönemde de operasyonel kârlılığını desteklemesini bekliyoruz. Şehir merkezine yakınlığı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nın artan cazibesinin Pegasus’a olumlu katkıda bulunacağını tahmin ediyoruz. 

Sonuçların ardından tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Bu doğrultuda, Pegasus için 12 aylık hedef fiyatımızı 33,40 TL seviyesinde koruyor, kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli önerimizi “AL” yönünde devam ettiriyoruz. Şirket bugün TSİ 17:00’da bir telekonferans gerçekleştirecek. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.