Vakıfbank katılım bankası için yetki verdi

Vakıfbank katılım bankası için yetki verdi

Vakıfbank, 300 milyon dolar sermayeli katılım bankasının kuruluşu işlemleri ile ilgili olarak Genel Müdürlüğü'ne yetki verdi.

A+A-

Vakıfbank, 300 milyon dolar sermayeli katılım bankasının kuruluşu işlemleri ile ilgili olarak Genel Müdürlüğü'ne yetki verdi.Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

İlgide kayıtlı açıklama ile, Bankamızca yürütülen katılım bankası kurulması konulu projeye, T.C. Hazine Müsteşarlığı'nın garantörlüğü kapsamında, İslam Kalkınma Bankası'ndan, 300 Milyon ABD Doları tutarında proje finansmanı temin edilmesi ile ilgili işlemleri yerine getirmek üzere Genel Müdürlük Makamının yetkilendirildiği duyurulmuştu.

Bankamız Yönetim Kurulu, 7 Ocak 2015 tarihinde almış olduğu kararla; 300 Milyon ABD Doları karşılığı TL başlangıç sermayesi ve 1 Milyar TL kayıtlı sermaye ile katılım bankası kurulması için gerekli izin başvurularının ve diğer işlemlerin yürütülmesi konusunda Genel Müdürlük Makamını yetkilendirmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.