Vakıfbank üst yönetiminde değişiklik

Vakıfbank üst yönetiminde değişiklik

29 Mart’ta yapılan Genel Kurul’da Dilek Yüksel Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Mehmet Emin Baysa Denetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi

A+A-

Vakıflar Bankası’nın 29 Mart’ta yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu ve yeni Denetim Kurulu da belirlendi.

Yeni yapılanmada (B) grubunu temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Dilek Yüksel, AK Parti Tokat eski Milletvekili. Mehmet Emin Baysa ise Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı.

Vakıfbank’tan KAP’a yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak,

 “(A) grubunu temsilen Sayın Dr. Adnan Ertem ve Sayın İsmail Alptekin, (B) grubunu temsilen Sayın Dilek Yüksel, (C) grubunu temsilen Sayın Ramazan Gündüz ve Bağımsız Üyeler olarak (A) grubunu temsilen Sayın Öztürk Oran, (C) grubunu temsilen Sayın Sabahattin Birdal ve (D) grubunu temsilen Sayın Mehmet Emin Özcan'ın Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilmelerine, Denetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Emin Baysa ve Sayın Yunus Arıncı'nın seçilmesine karar verilmiştir.”denildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYI

1977 Tokat Niksar doğumlu olan Dilek Yüksel usta bir iktisatçı. Banka hukuku ve ekonomi eğitimi alan Yüksel, AK Parti’den 23. Dönem ve 24. Dönem Tokat Milletvekilli olarak girdiği Meclis’te çok faal olmasıyla ve başarılarıyla dikkat çekti.

Başbakanlık Başmüfettişi görevini yürütürken 2011 yılında AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Emin Baysa, geçtiğimiz yıl Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Baysa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Keçiören'deki evinde ve Başbakanlık Resmi Konutu'nda bulunan böceklerle ilgili raporu hazırlayan isim.

DİLEK YÜKSEL

Dilek Yüksel, 26 Mayıs 1977'de Tokat Niksar'da doğdu. İktisatçı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Banka Hukuku ve Araştırma Enstitüsü'nde Bankacılık ve Ekonomi eğitimi aldı.

Yüksel, Samsun Atakum Belediyesi’nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptı. Mamak Belediyesi'nin Kültür Şube Müdürlüğü görevini yürüttü.

Siyasete 2002 yılında Samsun Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. 2005 yılında 5. Dönem Ankara Siyaset Akademisi'ni bitirdi. 2005-2007 yıllarında AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 24. Dönemde Tokat Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde TBMM'de hem Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Sözcüsü, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi; Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon Başkanı, 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi görevlerini üstlendi. İngilizce bilen Yüksel, evli ve 2 çocuk annesi.

MEHMET EMİN BAYSA

Mehmet Emin Baysa, 1977'de Çorum Sungurlu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamlayan Baysa, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Milli Güvenlik Akademisi’ni 2001'de tamamlayan Baysa, aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip.

Baysa, 2000'de İçişleri Bakanlığı kaymakam adayı olarak başladığı kamu görevine, Gümrük Müsteşarlığı bünyesinde Müfettiş Yardımcısı olarak devam etti.

2001'de yapılan Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı Sınavı'nda başarı gösteren Baysa, Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığına atandı. Baysa, 2004'te Başbakanlık Müfettişi, 2011'de ise Başbakanlık Başmüfettişi oldu.

Baysa, başta Başbakanlık ve bakanlıklarla, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, KİK, EPDK, TRT gibi kurum ve kuruluşlar ile bürokrasinin üst idari görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma görevlerini yürüttü.
Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığı'nı 2011'de üstlenen Baysa, 2012'den bu yana Anadolu Ajansı Denetim Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmaktaydı. Baysa 2015 yılında Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na getirildi

Evli ve üç çocuk babası Baysa, İngilizce ve temel düzeyde Arapça biliyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.