Vakıfbank'tan Şekerbank açıklaması

Vakıfbank'tan Şekerbank açıklaması

Vakıfbank'ın Kazak BTA Bank'ın elindeki Şekerbank hisselerinin yüzde 9.4'ünü icradan satışa çıkardığı açıklandı

A+A-

Vakıfbank, BTA Securities JSC'nin sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmının Vakıfbank tarafından açılan alacak davası sonucunda icra müdürlüğünce satışa çıkarıldığını duyurdu.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, "2007 yılında BTA Bank JSC'nin teminat mektubu ile kredi kullandırılan ELT Lojistik'in kredi geri ödemesinde yaşanan aksama nedeniyle Bankamızca BTA Bank JSC ve BTA Securities JSC aleyhine açılan alacak davası bankamız lehine sonuçlanmış, mahkeme kararının infazı için başlatılan icra takibi çerçevesinde BTA Securities JSC'nin maliki olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkartılmıştır" denildi.

Açıklamada konu ile ilgili hukuki sürecin devam ettiği de ifade edildi.

Bugün Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bir haberde, Vakıfbank'ın Kazak BTA Bank'ın elindeki Şekerbank hisselerinin yüzde 9.4'ünü icradan satışa çıktığı belirtilirken, 178 milyon lira değer biçilen 109.2 milyon adet hissenin ilk satış tarihinin de 29 Nisan olduğu ifade edildi. Habere göre alıcı çıkmaması halinde icra 17 Mayıs'ta yenilenecek.

Saat 12.52'de yüzde 0.84 kayıpla 4.74 liradan,Şekerbank hisseleri ise yüzde 0.63 kayıpla 1.58 liradan işlem görüyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.