Vatikan'da ilk defa Kürtçe ayin

Vatikan'da ilk defa Kürtçe ayin

Vatikan’da bugün gerçekleştirilen Epifani Bayramı sırasında ilk defa Kürtçe ayin ve dualar okundu.

A+A-

Vatikan’da bugün gerçekleştirilen Epifani Bayramı sırasında ilk defa Kürtçe ayin ve dualar okundu.

Bayrama katılan Kürt papaz İmad, sabah saat 10.00 sıralarında (İtalya saatiyle) Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un katılımıyla bayram ayininin başladığını belirtti.

Kürt papaz İmad, “İlk defa bugünkü ayinde Kürtçe dualar okundu” dedi. Epifani Bayramı her yıl 6 Ocak’ta kutlanıyor.

On ikinci gün bayramı (Swiete Wieczory) olarak da anılan Epifani bayramı (Epiphany – 6 Ocak Yortusu – Święto Trzech Króli), Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumundan 12 gün sonra kutlanan ve Doğu’dan gelen Caspars, Melchiorsand Balthazar isimli 3 kralın, İsa bebeği ziyaretini ifade eden Katolik geleneklerden birisidir.

Epifani, Katolik ve Protestan mezhebindeki Hristiyanlar’da farklı, Ortodoks mezhebine mensup Hristiyanlar’da farklı kutlanıyor.

Yaygın inanışa göre Epifemi bayramı: Hz. İsa’nın doğumunu önceden gören 3 müneccim (rahip krallar), Hz. İsa’yı görmek ve doğumunu kutlamak için İsrail’e gider. O günden bu güne kadar da Epifemi bayramı gelenek haline gelir… 

 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.