Vergi gelirlerindeki düşüş bu yıl biraz daha artacak

Vergi gelirlerindeki düşüş bu yıl biraz daha artacak

OECD genelinde vergi gelirleri on yıldır ilk kez 2019'da düştü.

A+A-

OECD genelinde vergi gelirleri on yıldır ilk kez 2019'da düştü. Ancak bugün yayınlanan yeni OECD araştırmasına göre COVID-19 salgını ekonomik faaliyetleri ve tüketim vergisi gelirlerini düşürdüğü için 2020'de çok daha büyük bir düşüş bekleniyor.
 
OECD'nin yıllık Gelir İstatistikleri raporunda; ortalama vergi/GSYİH oranının 2019'da% 33,8'e düştüğü ve bu oranda 2018 yılına göre 0,1 puanlık bir düşüş olduğu vurgulandı

COVID-19 krizinin, kilitlenmelerin ardından ekonomik faaliyet ve tüketimdeki keskin düşüş ve birçok işletmenin kapanmak zorunda kalmasının, özellikle tüketim vergileri olmak üzere 2020'de vergi gelirlerini önemli ölçüde etkilemesi muhtemel.
OECD Vergi Politikası Merkezi Direktörü Pascal Saint-Amans, "2008 küresel mali krizinden bu yana, OECD'deki vergi gelirlerinde istikrarlı bir artış eğilimi gördük ve bu eğilim ilk kez 2019'da biraz azaldı .COVID-19'un etkisi daha
belirgin hale gelmeye başladığında gelecek yıl çok daha keskin düşüşler görmeyi bekliyoruz. Bir noktada, sağlık krizi geçtiğinde ve ekonomik toparlanma sürerken, hükümetlerin vergi sistemlerinin pandemi sonrası ortamın zorluklarını karşılayıp karşılamadığını yeniden gözden geçirmeleri gerekecek. " dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.