Vestel ile Turkcell birleşti

Vestel ile Turkcell birleşti

Türkiye teknoloji sektörünün öncü markalardan Turkcell ve Vestel 4.5G teknolojisinde işbirliği yaptı.

A+A-

Türkiye teknoloji sektörünün öncü markalardan Turkcell ve Vestel 4.5G teknolojisinde işbirliği yaptı. Akıllı telefonlarda yerli tüketimi artırmak isteyen Vestel, Turkcell için 4.5G teknolojisine uygun olarak ürettiği yeni Venus V3 5020 modelin tanıtımını yaptı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla Vestel City'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda yerli akıllı telefon üretimi yapan Vestel'in Turkcell 4.5G lansmanına özel olarak geliştirdiği Venus V3 5020 tanıtıldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel'in 16 bin çalışanı ve 1200 ar-ge personeli olduğunu söyledi.

Akıllı telefon pazarının televizyon pazarından 5 misli büyük olduğunu kaydeden Erdoğan, artık akıllı telefon üreten ve ihraç eden bir Türkiye olduğunu söyledi. Venus V3 5020'nin yerli üretimin geldiği noktayı ve dünya ile rekabet edebilen Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Turan Erdoğan, 18 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu olan Vestel'in bu birikimi ile akıllı telefon pazarında Türkiye'de edindiği tecrübeyi birleştirerek yakın dönemde dış pazarlarda da adından sıkça söz ettireceğini kaydetti.

Vestel City'de üretilen Venus V3 5020 akıllı telefonların, yurtdışı pazarlarında da yer alacağını belirten Turan Erdoğan, "Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden biri akıllı telefon ithalatı. Bunun önüne geçecek, cari açığı azaltacak çalışmalara odaklandık. Artık akıllı telefon üreten ve bu telefonları dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Turkcell ile yaptığımız işbirliği hem ürün, hem hizmet ihracatı ile cari açığın azalmasına ve doğrudan istihdamın artmasına katkı sağlayacak. Bu nedenle bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Türkiye'nin ihracattaki en önemli ve tarihi hamlelerinden birini duyuruyoruz" diye konuştu.

Akıllı telefon üretiminde söz sahibi olmayı hedeflediklerini söyleyen Turan Erdoğan, Venus telefonlarının şu anda pazar payının yüzde 3,5 olduğunu açıkladı. Erdoğan bunu bir yıl içinde yüzde 10'a çıkarmak istediklerini belirterek, "Akıllı telefonda da global düşünüyoruz. Mutlaka ihracat yapacağız. İlk etapta Turkcell'in faaliyet gösterdiği 9 ülkeye ürünlerimizi sunacağız. Yurtdışı siparişlerini almaya başladık" dedi.

"4.5G'Yİ YERLİ TELEFONLA SUNUYORUZ"

Yerli üretimi desteklediklerini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dünyada ticari terminallerin sunduğu en yüksek hızları destekleyen altyapı ile milyonlarca insanı birbirine bağladıklarını vurguladı. Vestel ile gerçekleştirilen işbirliği ile de Turkcell'in 4.5G hızını herkesin deneyimlemesini amaçladıklarını dile getiren Terzioğlu, "Turkcell olarak müşterilerimize hızlı, uygun fiyatlı ve en önemlisi yerli bir akıllı telefon sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yerli üretim alanındaki çalışmalarını gurur duyarak takip ettiğimiz Vestel ile hayata geçirdiğimiz bu işbirliği ile piyasaya, herkesin erişebileceği uygun fiyatlı bir telefon sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin cari açığının azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Yakında bu cihazları yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde de satmaya başlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus V3 5020'nin ilk üretimini Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'na verdi. Lansmanın ardından Vestel yetkilileri üretim yapılan alanları gezdirdi.

VENUS V3 5020'NİN ÖZELLİKLERİ

Turkcell İletişim Merkezleri'nde ve www.turkcell.com.tr'de satışa sunulacak olan Venus V3 5020 akıllı cep telefonları peşin 649 TL satış fiyatıyla veya internet ve konuşma paketlerine ek olarak ayda 19 TL ek ücret ve 36 aylık taahhütle satışa sunulacak. Venus V3 5020'yi Nisan ayında alan tüm Turkcell'liler Turkcell Müzik'i de 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Dileyenler ise Venus V3 5020 ile V Tab 7 Lite 3 tableti birlikte alabilecekler.

Vestel tarafından Turkcell için üretilen Venus V3 5020, 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip. Venus V3 5020'de ayrıca pil kapasitesi 3140mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. Venus V3 5020'nin depolama alanı SD kart ile 32 GB'a kadar arttırılabiliyor.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.