Vestel telefon satışını 3'e katlayacak

Vestel telefon satışını 3'e katlayacak

Vestel Elektronik, yaklaşık 15 milyon adet olan Türkiye akıllı telefon pazarında bu yıl 500 bin adet olan satışı 2016 sonunda 1.5 milyon yükseltmeyi hedefliyor

A+A-

Ürettiği akıllı cep telefonunun yeni modelini piyasaya süren Vestel Elektronik , yaklaşık 15 milyon adet olan Türkiye akıllı telefon pazarında bu yıl 500,000 adet olan satışlarının 2016 sonunda 1.5 milyon adete ulaşmasını hedefliyor.

Şirketin otomotiv sektörüne dönük elektrikli motor ve pil üretimi için fizibilite çalışmaları ise devam ediyor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yeni cep telefonu Venus V3'ün lansman toplantısında, şirketin yıl başından bu yana yarım milyon adet olan satışlarının, 2016 sonunda toplam 1.5 milyon adete yükselmesini beklediğini ifade ederek, "Bu yıl başından 2017 sonuna kadar Türkiye'de toplam 3 milyon adet, ihracatta ise 1 milyon adet satış hedefimiz var" dedi.

Türkiye'de yılda yaklaşık 15 milyon adet cep telefonu satıldığını ifade eden Erdoğan, satış hedeflerinin mali değeri hakkında ise bilgi vermedi.

Vestel Ocak ayında bu yıl 1 milyon adet yurtiçi telefon satışı hedeflediğini açıklamıştı.

OTOMOTİVDE ELEKTRİK MOTORU VE PİL FİZİBİLTESİ SÜRÜYOR

Erdoğan, Vestel'in otomotiv sektöründe elektrik motoru ve pil üretimine yöneldiğini belirterek, "Şu anda kesinleşmiş hiçbir şey yok. Bu iki konuda fizibilite çalışması yapıyor, nereden girebiliriz diye bakıyoruz" dedi.

Vestel'in ar-ge alanında yazılıma yönelerek 1,200 olan ar-ge uzmanı sayısını 2,000'e çıkarmak istediğini belirten Erdoğan, donanım ve yazılımın birlikte çalıştığı yeni nesil alanları keşfetmek istediklerini ifade etti.

Erdoğan, "Akıllı telefondan çıkan dijital teknolojilerin bizi götürdüğü yerler var. Akıllı ev, akıllı otomotiv, kişisel sağlık gibi. Bunlar fizibilite üzerinde çalıştığımız gelecekteki faaliyet alanlarından" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.