VİOP 30'da 93500 altı kritik

VİOP 30'da 93500 altı kritik

ALB Menkul'ün bülteninden VİOP 30 kontratları için 93500 desteğinin önemine dikkat çekildi

A+A-

ALB Menkul'ün raporunda şöyle denildi: 

 

VIOP 30 KONTRATI: Seçimler Sonrası Borsa ve Viopta Sert Satış

 

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa ve ABD tarafı kısmen günü sakin geçirdi. Yunanistan tartışmaları halen sürüyor. Ancak Yunanistan’ın Haziran ayında borç ödemelerinin ay sonuna ertelenmesi Yunanistan’a kreditörlerle görüşmeler için zaman kazandırdı. Piyasalar bugün Euro Bölgesi’nden açıklanacak büyüme verisine odaklandı. Geçen hafta enflasyon verisinde toparlamanın devam etmesinin ardından Draghi’nin de Euro Bölgesi’ne yönelik pozitif konuşmalarını izlemiştik. Özellikle iç talebin canlandığı Avrupa’da, büyümede son dönemde görülen yukarı yönlü ivmenin devam edip etmeyeceğini izleyeceğiz. Avrupa borsaları günü düşüşle kapatırken ABD borsaları da buna ayak uydurdu.

 

Yurtiçine baktığımızda sandıktan koalisyon hükümeti olasılığının çıkması ekonomik ve siyasi riskleri beraberinde getirdi. Açılışta kurlar gapla açılırken borsa ve vıop tarafında da aşağı yönlü sert açılışlar görüldü. Seçim sonuçlarının ardından mevcut siyasi parti liderlerinin birbirleriyle koalisyon yapmayacaklarını açıklaması bu belirsizliği arttırmakta. Koalisyon hükümetinin kurulamaması halinde önümüzdeki dönemde erken seçim gündeme gelebilir. Ancak sabah sepet kurun yeni tarihi zirve görmesi sonrası TCMB dolar için uygulanan döviz depo hesabı faizini yüzde 4’ten yüzde 3,5’a indirirken euro için döviz depo hesabı faizini yüzde 2’den yüzde 1,5’a indirdi.

 

Bugün yurtiçi veri akışı sakin. Endeks yurtiçi politik gelişmeleri yakından takip edecektir, fiyatlama davranışlarının da buna göre şekillenmesi beklenmeli. Yurtdışında İngiltere’de ticaret dengesi, Euro Bölgesi’nde büyüme rakamları açıklanacak.

 

Teknik olarak 93,500’ün altında 89,000 desteğine kadar düşüşler görülebilir. Yukarıda ise 98,700’ün üstünde 100,500 direncine doğru yükselişler yaşanabilir.

 

VIOP USDTRY KONTRATI: Tarihi Zirveyi Gördük

 

Dün ABD günü sakin geçirdi. Yurtiçine baktığımızda sandıktan koalisyon hükümeti olasılığının çıkması ekonomik ve siyasi riskleri beraberinde getirdi. Açılışta kurda gap oluştuğu görüldü. Seçim sonuçlarının ardından mevcut siyasi parti liderlerinin birbirleriyle koalisyon yapmayacaklarını açıklaması bu belirsizliği arttırmaktadır. Koalisyon hükümetinin kurulamaması halinde önümüzdeki dönemde erken seçim gündeme gelebilir. Ancak sabah sepet kurun yeni tarihi zirve görmesi sonrası TCMB dolar için uygulanan döviz depo hesabı faizini yüzde 4’ten yüzde 3,5’a indirirken Euro için döviz depo hesabı faizini yüzde 2’den yüzde 1,5’a indirdi. Dün yurtiçinde sanayi üretimi beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

 

Bugün yurtiçinde ve yurtdışında veri akışı sakin.

 

Teknik olarak USDTRY kontratında tarihi zirve görüldü. Volatilite oldukça yüksek olacağı bu dönemde çok sert hareketlere dikkat edilmedir. 2,8000’nin üstünde kaldığımız sürece 2,8480 ve arkasından 2,8800 direncine kadar yükseliş görülebilir. Aşağıda ise 2,7550 desteğinin altında 2,7365 ve arkasından 2,7050 seviyesine geri çekilme yaşanabilir.

 

VIOP ALTIN KONTRATI: 1180 Seviyesi Önemli

 

Geçen hafta ABD'den  tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin oldukça üzerinde gelmesinden sonra altında sert satış görülmüştü. Haftaya sakin başlayan altında veri akışının da az olmasıyla  sınırlı fiyat hareketleri oluşmakta. Haftanın başında dolar endeksinde görülen zayıflamayla birlikte altın fiyatları da kritik direnç olan 1180 direncinin üzerine çıkmaya çalıştığını görüyoruz. Bu sabah Asya seansında ise Çin’de enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalarak olumsuz sinyaller verdiğini görüyoruz.

 

Bugün ABD’de veri akışı sakin.

 

Teknik olarak altında 1192’nin üzerinde 1200 direnci takip edilecek. Aşağıda ise 1179’un altında ise 1165 desteğine kadar düşüşler görülebilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.