VİOP'da "Akşam Seansı" uygulaması başlıyor

VİOP'da "Akşam Seansı" uygulaması başlıyor

VİOP'da "Akşam Seansı" uygulaması 17 Ocak'ta devreye alınacak 

A+A-

Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri (BIST 30, BIST Banka, BIST Sınai, BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10) için 17 Ocak 2020 tarihinden başlamak üzere Akşam Seansı uygulaması devreye alınacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, BISTECH Faz2+ geçişinden sonra ilan edilecek tarihte devreye alınacağı daha önce ilan edilen ve Borsa Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) belirli sözleşmelerde uygulanacak Akşam Seansı uygulaması ile ilgili teknik hazırlıkların tamamlandığı, nihai süreçte ve testlerde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemesi halinde söz konusu özelliğin  17 Ocak 2020 tarihinde devreye alınmasının planlandığının ilan edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Akşam Seansı uygulaması ile ilgili olarak testlerde devreye alıma engel bir durum tespit edilmemiştir. Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri (BIST 30, BIST Banka, BIST Sınai, BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10) için 17/01/2020 tarihinden başlamak üzere Akşam Seansı uygulaması devreye alınacaktır." denildi.

Akşam Seansı uygulaması çerçevesinde Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Prosedüründe (VİOP Prosedürü) değişiklikler yapıldı. Söz konusu değişiklikleri içeren VİOP Prosedürü’nün güncellenmiş hali için:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.