VİOP'ta yeni dönem haftaya başlıyor

VİOP'ta yeni dönem haftaya başlıyor

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Prosedürü'nde 1 Haziran'dan itibaren bazı değişiklikler yapıldı

A+A-

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Prosedürü'nde 1 Haziran'dan itibaren bazı değişiklikler yapıldı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, piyasa yapıcı üyelerin müşteri hesaplarına %50 oranında borsa payı indirimi uygulamasına tüm sözleşmeler için son verilecek.

Pay vadeli işlem sözleşmelerinde piyasa yapıcı hak ve yükümlülükleri bakımından gruplandırma uygulamasına gidilecek.

Dolar/Ons ve TL/Gram Altın vadeli işlem sözleşmelerinde gelir paylaşım oranının %50’den %25’e düşürülecek.

Piyasa yapıcı hak ve yükümlülüklerinde yapılacak değişikliklerin piyasaya duyurulma süresinin 3 aydan 1 aya ve piyasa yapıcılık programının sonlandırılmasına ilişkin bilgilendirilme süresinin 6 aydan 3 aya indirilmesine karar verildi.

Piyasa yapıcı değerlendirmelerinin çift ay sonları itibarıyla yapılmasına, bir değerlendirme dönemindeki iki ay boyunca performans kriterini sağlamayan piyasa yapıcıya yazılı uyarıda bulunulabilmesine ve değerlendirme dönemi arasında faaliyetine başlayan piyasa yapıcı için performans değerlendirmesi yapılmaması kararlaştırıldı.

Ayrıca akşam seansı öncesinde emir iptaline ilişkin açıklayıcı ifade eklenmesi, 12/11/2019 tarihli ve 2019/72 sayılı duyuru çerçevesinde yeni vade ayı işleme açılmayacağı ilan edilen BIST Banka ve BIST Sınai Endekslerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinde Nisan 2020 vade ayının sona ermesi ile birlikte işleme açık vade ayı kalmaması nedeniyle BIST Banka Endeksi ve BIST Sınai Endeksi ifadelerini içeren kısımların çıkarılması, şarta bağlı emirlerin işleyiş kurallarına ilişkin açıklayıcı ifadeler eklenmesi amacıyla VİOP Prosedürü güncelleme yapılacak.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.