Virüs on milyonlarca yeni yoksul yaratacak

Virüs on milyonlarca yeni yoksul yaratacak

Koronavirüs krizi dünya genelinde yoksul sayısını 1,1 milyara yükseltecek

A+A-

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin günde 1,90 dolardan daha  az bir para ile yaşamlarını sürdüren insan sayısı 395 milyon daha artırarak 1 milyarın üzerine çıkarabileceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Üniversitesi'nın parçası olan UNU-WIDER tarafından bugün yayınlanan ve Dünya Bankası'nın belirlediği yoksulluk çizgilerini, günlük 1,90 dolar veya daha azı ile günlü 5,50 dolar veya daha azı,  temel alan raporda bir dizi senaryoya yer verildi.

Kişi başına gelirde veya tüketimde yüzde 20 daralma öngören en kötü senaryoda, günlük 1,90 dolar veya altında gelir tanımlayan aşırı yoksulluk içindeki insan sayısı 1,12 milyara yükselecek. 5,50 dolar sınırı dikkate alındığınde ise yoksul insan sayısı dünya nüfusunun  yarısını geçerek 3,7 milyara ulaşacak.

King's College London ve Australian National University tarafından  yapılan araştırmalar da yoksulluğun çoğrafi dağılımında değişiklik  olacağına işaret ediyor. Yoksul sayısında en büyük artışın Güney Asya'da olması. Burayı Sahra Altı Afrika'nın izlemesi bekleniyor.

Dünya Bankası da Pazartesi günü yayınladığı raporda koronavirüs  salgınının aşırı yoksul sayısını 70-100 milyon artırabileceğini ifade  etmişti

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.