Vodafone 11 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Vodafone 11 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor

Vodafone CEO'su Margherita Demma Valle, gelecek 3 yıllık dönemde çalışan sayısını 11 bin azaltacaklarını açıkladı.

A+A-

Vodafone'un yeni patronu Margherita Della Valle, "değişmesi gerektiğini" söylediği telekom grubunu sadeleştirmek için üç yıl içinde 11 bin kişiyi işten çıkaracağını, çünkü yeni mali yıl için kazançlarda çok az veya hiç büyüme olmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

En büyük pazarı olan Almanya'nın düşük performans gösterdiğini belirten şirket, yüksek enerji maliyetleri ile birlikte Mart sonuna kadar olan yıl için grup çekirdek kazancının %1,3 azalarak 14,7 milyar avroya gerileyeceğini ve bunun da piyasa beklentilerine paralel olacağını belirtti.

Ancak Afrika'daki büyüme ve telefon satışlarındaki artış, şirketin gelirlerini %0,3 oranında artırarak 45,7 milyar avroya çıkarmasını sağladı.

Geçen ay kalıcı olarak atanan Della Valle, "Performansımız yeterince iyi değildi" dedi ve ekledi:

"Benim önceliklerim müşteriler, sadelik ve büyümedir. Rekabet gücümüzü yeniden kazanmak için karmaşıklığı ortadan kaldırarak organizasyonumuzu basitleştireceğiz."

Vodafone son zamanlarda birçok büyük pazarında işten çıkarmalar yaptı, bu yılın başlarında İtalya'da 1.000 kişiyi işten çıkardı ve basında çıkan bir haberde Almanya'da yaklaşık 1.300 kişiyi işten çıkarmak istediği belirtildi.

Vodafone, İngiltere'deki işletmesinin Hutchison'ın Three UK'si ile birleştirilmesi önerisi konusunda, herhangi bir işlemin nihai olarak kabul edileceğine dair bir kesinlik olamayacağını söyledi. Görüşmeler hakkında daha fazla yorum yapmadı.

İlgili Haberler