Vodafone Arena açıldı

Vodafone Arena açıldı

BJK'nin futbol stadyumu Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla resmen açıldı.

A+A-

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbol stadyumu Vodafone Arena, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla resmen açıldı.

Açılış törenindeki ilk konuşmayı yapan BJK Başkanı Fikret Orman, "Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaşımız, halkın Cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak" dedi.

​Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a stadın yapımındaki desteğinden ötürü teşekkür ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi bu işin olmasında büyük bir etkendi. Beşiktaş kulübü ahde vefası olan bir kulüptür. Sayın Cumhurbaşkanım Allah sizden razı olsun, sağolun varolun" dedi.

​ERDOĞAN: BEŞİKTAŞ'IN GECİKMİŞ HAKKI TESLİM EDİLDİ

"Bundan sonra olimpiyat konusu bizim için sadece bir formalitedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

​"Bugün Beşiktaş'ın gecikmiş hakkı teslim ediliyor. Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza, yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Lisanslı sporcu sayısı, 278 binden şu anda 6 milyon 225 bine, kulüp sayısı da 6 binden 14 bine yükselmiş vaziyette. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir."

DAVUTOĞLU: BEŞİKTAŞ SELÇUKLU'NUN DA SEMBOLÜ

Başbakan Davutoğlu da Beşiktaş'ın sembolü olan kartalın Selçukluların da sembolü olduğunu anımsatarak, "Biz iktidara gelene kadar 2002'ye kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı ülkemizde. 14 yıl içinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı girişimi. Bu spor açılımı, bu faaliyetler, bu altyapı zenginliği devam edecek. İstiyoruz ki bu statlar sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun. Bu gençlerimizin özellikle spora ısındırılması bağlamında son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

DEMİRÖREN'İN DİLİ SÜRÇTÜ: BEŞİKTAŞ BAŞKANI OLARAK…

TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuşurken önce "Beşiktaş Başkanı olarak…" diye başladığı sözlerini Federasyon Başkanı olarak diye tekrarladı.

​Demirören, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş başkanı olarak… Pardon, Federasyon başkanı olarak size çok teşekkür ediyorum" deyince salonda gülüşmeler yaşandı.

Demirören, ayrıca "Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu ben biliyorum" diyerek Erdoğan'a teşekkürlerini de sundu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.