Volkswagen iyileşmesi: Dört Alman tutuklu serbest

Volkswagen iyileşmesi: Dört Alman tutuklu serbest

Türkiye'de gözaltına alınan altı Alman vatandaşından dördü Pazar günü serbest bırakıldı

A+A-

Türkiye ile Almanya arasında özellikle Türkiye'deki seçim dönemlerinde artan tansiyon, Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye yatırımın ardından yerini yumuşamaya bırakmaya başladı.

İki ülke arasındaki önemli sorunlardan birisi olan ve daha çok Almanya tarafından dile getirilen Türkiye'deki tutuklu Alman vatandaşlarından dördü pazar günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Alman kamu yayıncılık kuruluşu Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (NDR) haberine göre Türkiye'de gözaltına alınan altı Alman vatandaşından dördü Pazar günü serbest bırakıldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da söz konusu bilgiyi teyit etti.

NDR'in haberinde Alman vatandaşlarının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Söz konusu kişilere yurt dışı yasağı getirildiği ve haftada beş kere polise gitmeleri gerektiği kaydedildi.

Halen gözaltında bulunan diğer iki Alman vatandaşı hakkında kararın ilgili mahkeme tarafından dört gün içinde verilmesi bekleniyor.

Gözaltında olan Alman vatandaşlarından birinin Hamburg’da yaşayan bir anaokul öğretmeni olduğu, iki hafta önce ailesini ziyaret etmek üzere Türkiye’ye gittiği belirtildi. Anaokul öğretmeninin Türkiye'den Almanya'ya dönerken Diyarbakır Havalimanında gözaltına alındığı bildirildi. Hamburglu öğretmen, PKK ile bağlantılı bir örgüte üye olmak ve propagandasını yapmakla suçlanıyor.

Daha önce beş Alman vatandaşının Türkiye'de gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Bakan Horst Seehofer'in geçen hafta Ankara'daki temasları sırasında söz konusu gözaltıların gündeme gelmediğini ifade etmişti. Sözcü, Bakan'ın ziyareti ile Alman vatandaşlarının gözaltına alınması arasında herhangi bir bağlantı bulunmadığını da belirtmişti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Seehofer’in ziyareti sırasında Türk yetkililer ile bilgi alışverişinde bulunulduğu ve bunun sonucunda beş Alman'ın Türkiye’de gözaltına alındığına dair iddiaları da reddetmişti.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.