Volkswagen kesenin ağzını açtı, teknolojiye 101 milyar dolar ayırdı

Volkswagen kesenin ağzını açtı, teknolojiye 101 milyar dolar ayırdı

Volkwagen AG, Tesla Inc. ile arasındaki teknoloji açığını kapatmak ve Toyota Motor Corp. gibi rakiplerini geride bırakmak amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde yeni teknolojilere 89 milyar Euro (101 milyar dolar) yatıracak.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre VW, perşembe günü yapılan şirketin teftiş kurulu toplantısında yaptığı açıklamada elektrikli arabalar ve yazılımlar gibi geleceğin teknolojilerine yapılacak harcamaların ilk defa toplam giderlerin yarısına ulaşacağını belirtti.

Bu rakam yeni teknolojilere geçişi hızlandırmak isteyen ve 2026 yılında tüm satışlarının dörtte birinin elektrikli arabalardan oluşacağını öngören şirketin geçen sene harcadığı rakamdan 73 milyar daha fazla.

“Fazlasıyla sağlıklı ve sağlam finansal yapımız gerekli gördüğümüz yatırımları kendi kaynaklarımızla finanse etmemize imkan sağlıyor” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Hans Diete Poetsch’e göre, “Bu yüzden alınan yatırım kararlarının, Volkswagen Group’u geleceğe taşıyacağı hususunda güvenimiz tam” yorumunda bulundu.

Avrupa’nın en büyük araç üreticisi olan VW, geçtiğimiz aylarda yaşanan çip krizinin üretim hızına darbe vurması ve şirketin en büyük pazarı olan Çin’de pazar payı kaybetmesi sonrası şirket içinde revizyon yaparak toparlanmaya çalışıyordu.

Perşembe günü yapılan toplantıda önemli bir görev değişikliğini de duyuran şirket, grubun Çin ayağındaki sorumlulukların CEO Herbert Diess’ten ana araç markası VW’ın başında olan Ralf Brandstaetter’e geçtiğini duyurdu.

Mart ayında Tesla’nın hakimiyetini bitirmek için oldukça ses getiren ve endüstrinin en kapsamlı elektrikli araçlara geçiş stratejisini açıklayan VW’ın bu hamlesi kritik hisse sahiplerinin iç çekişmelerinin tekrardan alevlenmesinin gölgesinde kalmıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler