Volkswagen'e 401 bin dava açıldı

Volkswagen'e 401 bin dava açıldı

Volkswagen'e,Alman Tüketici Avukatlar Birliği tarafından 401 bin araç sahibi adına dava açıldı.

A+A-

Volkswagen 2017 yılında kabul ettiği emisyonu sorunu ile hala başı dertte. İçinde bulunduğu durumu düzeltmek için büyük mücadeleler veren Alman otomotiv devi yaptığı tüm hamlelere rağmen hala açılan davalardan yakasını kurtarabilmiş değil.

Volkswagen’in motorlu araçlarında misyon emisyon değerleri ile oynadığı ortaya çıkması ile birlikte firma büyük cezalar ödemek zorunda kaldı. Binlerce aracı geri çağırarak gerekli revizyonları yapan firma, yeni dönemde ürettiği araçlarda sorunu ortadan kaldırdı. Hatta elektrikli otomobil teknolojisine yaptığı yatırımla söz konusu sorunu müşterilerine unutturmayı planlayan Volkswagen, yine eski müşterilerine sattığı araçları unutunca davalar Alman Tüketici Avukatlar Birliği tarafından 401 bin araç sahibi adına yeniden açıldı.

Volkswagen’den müvekkillerinin zararının karşılanmasını isteyen Alman Tüketici Avukatlar Birliği, davayı ücretsiz yürüteceklerini açıkladı ve zarara uğrayan araç sahiplerini de davaya müdahil olmaya çağırdı.(Yenişafak)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.