Volkswagen'in Türkiye'ye fabrika kararında "insan hakları" tartışması

Volkswagen'in Türkiye'ye fabrika kararında "insan hakları" tartışması

Volkswagen'in (VW) Teftiş Kurulu üyesi, Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil, şirketin kuracağı yeni fabrika için yer arayışının sürdüğünü, kararın henüz verilmediğini vurguladı

A+A-

Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) Teftiş Kurulu üyesi, Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil, şirketin kuracağı yeni fabrika için yer arayışının sürdüğünü, kararın henüz verilmediğini vurguladı. Çeşitli Alman yayın kuruluşlarında kararın Türkiye lehine verildiğine dair haberler çıkmıştı.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Weil, "Kesin olan şu ki, karar ne yönde olursa olsun ekonomik bir karar olacak, siyasi bir ifade değil" diye konuştu. Weil, kararın bir sonraki ya da ondan sonraki Teftiş Kurulu toplantısında verilebileceğini belirterek seçimin sonbahara sarkabileceği mesajını 
verdi.

Fabrikanın Türkiye'de kurulmasına karşı olanlar, ülkedeki insan hakları durumuna dikkat çekiyordu. Volkswagen'in merkezinin bulunduğu Aşağı Saksonya eyaletinin Başbakanı Weil ise "Türkiye'deki demokratlara Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzünden ülkenin tümden devre dışı bırakıldığı izlenimi verilmemesi" uyarısında bulunmuştu. 

Öte yandan şirketin yeni fabrika yeri konusunda Türkiye'de karar kıldığına dair bir haber daha çıktı. Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung'un (FAZ) karar alma sürecinde bulunan yetkililere dayandırdığı haberine göre otomobil üreticisi Volkswagen AG (VW), yeni fabrika yatırımını imtiyaz karşılığında Türkiye'de yapacak.

FAZ'da Haziran sonunda çıkan bir haberde Alman üreticinin söz konusu yatırım için Türkiye ve Bulgaristan ile görüştüğü belirtilmişi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.