Volvo ürettiği tüm araçlara elektrikli motor koyacak

Volvo ürettiği tüm araçlara elektrikli motor koyacak

Volvo radikal bir kararla 2019 yılından itibaren üretilecek tüm modellerde elektrikli motorun da olacağını açıkladı. Ayrıca firma 2021 yılına kadar sadece elektrikle çalışan 5 yeni modeli piyasaya sürecek.

A+A-

Volvo'dan bu kritik kararla ilgili yapılan açıklamada, elektrikli motorların şirketin gelecekteki işinin ana parçası olacağı belirtildi.

Volvo'nun elektrikli araç gamının içerisinde tamamen elektrikle çalışanların yanında hibrid modeller de yer alacak. 

Öte yandan Volvo, 2019-2021 yılları arasında sadece elektirikle çalışan 5 yeni modeli piyasaya sürecek. Bu modeller arasında XC90 SUV'un tamamen elektrikli bir versiyonunun da olması bekleniyor. 

1 MİLYON ADETLİK SATIŞ HEDEFİ

Volvo'nun patronu Håkan Samuelsson, tüketicilerin elektirikli araç talebinin giderek arttığına dikkat çekerek, "Tüketicilerin hem mevcut durumdaki hem de gelecekteki taleplerini karşılamak istiyoruz. Tüketiciler hangi elektirikli Volvo'yu isterse seçebilecek" dedi.

Yaptıkları bu açıklamanın sadece yanmalı motorlarla çalışan otomobillerin sonuna damga vurduğunu belirten Samuelsson, 2025 yılı sonuna kadar 1 milyon elektirikli araç satacaklarını kaydetti. (Habertürk)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.