VTB Capital: Türk hisseleri risk almaya değer

VTB Capital: Türk hisseleri risk almaya değer

VTB Capital Analisti Akın Tüzün, Türk hisse senetlerinde iskontolu değerlemeler olduğuna işaret ederek, hisselerin artık risk almaya değer seviyelere geldiğini belirtti.

A+A-

Türk hisselerinde görülen iskonto yabancı kurumların tavsiyelerine de yansımaya başladı.

VTB Capital Analisti Akın Tüzün, raporunda Türkiye'nin ekonomi yönetimine ilişkin zayıf yabancı yatırımcı güveninin, Türk hisselerinin değerlemelerinde düşük seviyelere neden olduğunu belirtti. Tüzün, bu bakımdan Türk hisselerinin artık risk almaya değer olduğunu söyledi.

Tüzün, temel makro zorluklara rağmen, Türk şirketlerinin yüksek kârlılık elde edebildiğini ve 1-1,5 yıllık vadede şirketlerin önemli bir yeniden değerlendirilme potansiyeli taşıdığını belirtti.

Risklerin genellikle kur tarafında görüldüğünü ifade eden Tüzün, bu yüzden Türkiye'de güven görünür biçimde toparlanana kadar kısa swaplarla hedge kullanılabileceğini vurguladı.

Raporda yüksek enflasyonun, faiz oranlarının ve Türk lirasında görülen rekor seyrin düşük değerlemeleri kısmen açıkladığı ifade edildi. 

"Yabancı yatırımcı geliyor çünkü Türk bankaları çok ucuz"

Akın Tüzün, Eylül ayı başında Bloomberg HT'de katıldığı yayında benzer temaya dikkat çekmişti.

Türk varlıklarındaki olumlu havayı değerlendiren Tüzün, “Türkiye çok ucuz kaldı ve yabancı yatırımcılar Borsada payına baktığımızda tarihi dip seviyelerde. Zaman zaman geliyorlardı. Geçen sene kasım- aralık ayında olmuştu daha sonra Merkez Bankası başkan değişimi ile tekrar bir hayal kırıklığı yaşandı. Bazı korkular ve bu da genelde ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası politikaları ile ilgili bir şey olmadıkça yavaşça yabancı yatırımcılar geri gelmeye başlıyor. Bakıyorlar bankalarının karlılıkların, reel sektör şirketlerinin karlılıkları problemlere göre gayet iyi, Fed ağırdan alıyor gelişmekte olan ülkelere karşı durum pozitif bunlar bir araya gelince yavaş yavaş geliyorlar. Bu genellikle Türk bankalarının çok ucuz olmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullanmıştı.