Wal-Mart Bonobos'u 310 milyon dolara satın alıyor

Wal-Mart Bonobos'u 310 milyon dolara satın alıyor

Wal-Mart, Amazon.com'un 13.7 milyar dolara Whole Foods'u almasına cevap niteliğinde bir satın almaya gerçekleştiriyor.

A+A-

Fortune 500 listesine göre dünyanın en çok gelir üreten şirketi olan Amerikalı hipermarket zinciri Wal-Mart, elektronik ticaret sektöründe Amazon'a cevap vermek için kolları sıvadı. Zira, geçen hafta organik yiyecek tedarikçisi Whole Foods'u 13.7 milyar dolara satın alan Amazon karşısında Wal-Mart hisseleri rekor düşüşle 74.73 dolar seviyesine gerilemiş ve yüzde 6 değer kaybetmişti.

Amazon.com ile arasındaki farkı, yeni elektronik ticaret baş yöneticisi Marc Lore ve CEO Doug McMillon liderliğinde agresif bir büyüme stratejisi ile kapatmak isteyen Wal-Mart, rakibinin bu hamlesine karşılılık erkek giyim firması Bonobos'u satın alıyor. Gelen haberlere göre alımı nakit yapacak olan Wal-Mart yetkilileri 310 milyon dolar ödeyecek. 

1 YILDA 5 SATIN ALMA

Böylelikle Wal-Mart, son 1 yılda, e-ticaret sektöründeki 5. önemli hamlesini gerçekleştirmiş oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada Bonobos ürün ve aksesuarlarının Wal-Mart bünyesindeki Jet.com üzerinden satılacağı belirtildi. Jet.com da 2016 ağustos ayında 3 milyar dolar nakit ve 300 milyon dolar Wal-Mart hissesi karşılığında satın alınmıştı.

Wal-Mart, sonrasında internet üzerinden mobilya satan Hayneedle firmasını 90 milyon dolar, ayakkabı tedarikçisi Shoebuy.com sitesini 70 milyon dolar, outdoor ürünlerine odaklanan Moosejaw.com portalını 50 milyon dolar ve nostaljik ürünler satan ModCloth'u da 75 milyon dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

Senelik 100 ile 150 milyon dolar arasında cirosu olan Bonobos satın almasının 2018 ikinci çeyreği sonunda tamamen sonlandırılması bekleniyor. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.